Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je Ugovor o poslovnoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom kojim je omogućeno subvencioniranje kamatne stope do 2 postotna boda. Tako će poduzetnici do 40 godina starosti, žene i početnici od sada svoje investicije na području Virovitičko-podravske županije moći financirati uz kamatnu stopu od nula posto.

 

Riječ je o poslovnoj suradnji u provedbi Programa kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika, koja će osigurati beskamatno kreditiranje utemeljenja ili razvoja poduzetništva jer će Županija subvencionirati kamatnu stopu do 2 postotna boda za ulaganja na njenom području. Ukupni kreditni potencijal ovog Ugovora iznosi 10 milijuna kuna.

 

Lakše financiranje poslovanja i ulaska u poduzetničke vode

Značaj utjecaja ove potpisnice koja je kreirana po uzoru na europske kamate pojasnio je voditelj područnog Ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju, Boris Čagalj: „Mladi, žene i poduzetnici početnici su skupina koja najteže dolazi do financiranja i upravo zbog toga HBOR ima posebne kreditne programe razvijene za ove korisnike. Danas potpisani ugovor još je jedan korak i pomoć poduzetnicima da lakše financiraju svoje poslovanje ili se odluče na ulazak u poduzetničke vode.“

 

Potpisnik Ugovora s HBOR-om, župan Igor Andrović naglasio je važnost poticanja zapošljavanja mladih osoba te su, uz poticaje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HBOR-ovi krediti vrijedna pomoć. „Svima onima koji će iskoristiti mogućnosti ovih kredita, Županija će u suradnji s HBOR-om subvencionirati 2 postotna boda, što je sigurno veliki poticaj. Zaprimili smo već puno upita i vjerujemo da će mladi iskoristiti sredstva koja smo osigurali, a ako bude veliki interes, sredstva ćemo i povećati.“, istaknuo je Andrović.

 

Ugovore o subvencioniranom kreditiranju HBOR je na isti dan potpisao i sa Zagrebačkom županijom, a ranije su slični ugovori potpisani s Gradom Prelogom te Istarskom i Osječko-baranjskom županijom.

možda će vas zanimati

Beskamatni krediti za ulaganja u Virovitičko-podravskoj županiji

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je Ugovor o poslovnoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom kojim je omogućeno subvencioniranje kamatne stope do 2 postotna...

Saznajte više

Beskamatni krediti za ulaganja u Virovitičko-podravskoj županiji

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je Ugovor o poslovnoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom kojim je omogućeno subvencioniranje kamatne stope do 2 postotna...

Saznajte više

Obrtna sredstva Mjera COVID-19

Sredstva za financiranje tekućeg poslovanja i podmirenje kratkoročnih obveza odobravaju se na rok do tri godine po modelu podjele rizika s poslovnim bankama – 50 posto iznosa iz izvora HBOR-a po kamatnoj stopi već od 0 posto u prvoj godini otplate kredita.

Saznajte više