HBOR je pristupio projektu „Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora” – projektu koji potiče studente ili studentske timove da prijave u svoje poduzetničke projekte/ideje koje, uz pomoć mentora iz akademskog i realnog sektora, razvijaju do faze osnivanje vlastite tvrtke.

 

Pritom na raspolaganju imaju mrežu koja se sastoji od studenata raznih stručnih profila kao potencijalnih sudionika u projektnom timu te profesora, studentskih inkubatora, poduzetničkih potpornih institucija i poduzetnika iz raznih područja koji im svojim teoretskim/praktičnim znanjem i iskustvom mogu pružiti savjetodavne usluge u svakoj fazi razvoja njihovih poduzetničkih projekata (razvoj ideje, pisanje poslovnog plana, savjeti vezani uz predstavljanje projekata, savjeti vezani uz ciljano tržište i način komunikacije s istim, savjeti vezani uz financiranje projekta i sl.).

 

Dio mentorskog tima čine i djelatnici HBOR-a.

 

Studenti/studentski timovi dobivaju priliku registrirati se na stranicu Programa www.mspi.hr i prijaviti svoju poduzetničku ideju putem obrasca objavljenog na web stranicama HAMAG-BICRO-a (www.hamagbicro.hr i www.mspi.hr) u vrijeme raspisanog natječaja. Inicijalna prijava prolazi proces ocjenjivanja od strane HAMAG-BICRO-a te se projekt, po prihvaćanju, razvija uz stručnu podršku izabranih mentora. Ukoliko prijavitelj (student/studentski tim) u suradnji s mentorom razvije projektnu ideju u potpunosti (izradi poslovni plan s mentorom) i temeljem istog odluči osnovati vlastitu tvrtku, HAMAG-BICRO mu pruža financijsku pomoć u osnivanju iste.

 

možda će vas zanimati

Poduzetništvo mladih

Cilj Programa je poticanje uključivanja u poduzetništvo osoba u dobnoj skupini do 30 godina života i stvaranje uvjeta za uspješnije poslovanje mladih. Korisnici mogu biti gospodarski subjekti u kojima jedna ili više osoba u dobnoj skupini do 30 godina života posjeduje najmanje 51% kapitala ili su osobe u dobnoj skupini do 30 godina života registrirani vlasnici i u kojima osoba u dobnoj skupini do 30 godina života vodi upravu. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Malo i srednje poduzetništvo

Cilj Programa je kreditiranje razvitka malog i srednjeg poduzetništva u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja te povećanja broja radnih mjesta. Krediti se odobravaju na rok do 12 godina uključujući poček. U opravdanim slučajevima, kada investicijska studija ukazuje na potrebu za duljom ročnosti i počekom, rok otplate može biti do 17 godina uključujući do 4 godine počeka.

Saznajte više