Zagrebačka županija subvencionirat će kamatne stope na kredite mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima koji ulažu na njenom području u visini jednog postotnog boda, i to za tri kreditna programa HBOR-a. Tako će se ulaganja na području Županije moći kreditirati po kamatnoj stopi već od 0,3 posto, a potrebna obrtna sredstva po kamatnoj stopi od 1 posto.  Ukupni kreditni potencijal iznosi 30 milijuna kuna, a Županija će kamatnu stopu subvencionirati za cijelo vrijeme trajanja kredita.

 

Prihvatljivim korisnicima kredit može biti odobren izravno ili putem poslovnih banaka uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a i to „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, „Investicije privatnog sektora“ i „Obrtna sredstva“.

 

Dugi rokovi otplate i niske kamatne stope

U ime HBOR-a Ugovor o poslovnoj suradnji je potpisala rukovoditeljica Direkcije za razvoj Danijela Maršić Peica koja je istaknula da HBOR aktivno sudjeluje u poticanju utemeljenja i razvoja poduzetništva, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta. „Investicijski krediti odobravaju se uz iznimno duge rokove otplate te kamatne stope koje su za veliki broj korisnika niže od 2 posto, a koje će dodatno biti snižene za 1 postotni bod zahvaljujući subvenciji Zagrebačke županije. Danas potpisani ugovor nastavak je naše suradnje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima na ovom području za koju vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u budućnosti“, naglasila je Maršić Peica.

 

Zahvaljujući iznimnim poslovnim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija po nizu je gospodarskih pokazatelja u samom vrhu. Prema nedavno objavljenoj analizi FINA-e broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto tj. s 30 tisuća na preko 60 tisuća, što nas svrstava na prvo mjesto u državi. To ujedno prikazuje jedan kontinuitet u poduzetništvu kojeg Zagrebačka županija svesrdno pomaže brojnim bespovratnim potporama i mjerama. Jedna od njih je i subvencija kamata na kredite kojom želimo dati novi vjetar u leđa našim postojećim poduzetnicima, kao i onima koji tek kreću u poduzetničke vode, posebice ženama i mladima“, izjavila je prilikom potpisivanja Ugovora zamjenica župana Nadica Žužak.

možda će vas zanimati

Obrtna sredstva Mjera COVID-19 za poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja

Mjera COVID-19 za male, srednje i velike poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja provodi se kao privremena mjera u okviru programa kreditiranja Obrtna...

Saznajte više

Kredit dobavljača

Krediti su namijenjeni izvoznicima koji odobravaju robni kredit kupcu. Za izvoz roba i usluga osim potrošnih dobara sukladno pravilima utvrđenim OECD konsenzusom.

Saznajte više

ESIF Krediti za energetsku učinkovitost u zgradama javnog sektora

Sredstva su namijenjena zatvaranju financijske konstrukcije projekata korisnika bespovratnih sredstava koji su dobili Odluku o financiranju iz Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Specifičnog cilja 4c1 „Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora“.

Saznajte više