Početkom svibnja HBOR je,  u suradnji s HKG-EEN, organizirao konferenciju „Do boljih poslovnih rezultata uz sredstva EU fondova‟ s ciljem predstavljanja trenutnih i nadolazećih mogućnosti financiranja projekata iz sredstava EU fondova. Konferencija je okupila gotovo 150 predstavnika gospodarstvenika, državnih tijela (resornih ministarstava i agencija), konzultanata te predstavnika poslovnih banaka.

 

Uvodnim govorima sudionicima su se obratili Martina Jus, članica Uprave HBOR-a, Želimir Kramarić, podpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU te Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Na konferenciji su održane dvije panel rasprave: Mogućnosti financiranja poduzetnika putem EU financijskih instrumenata i Bespovratna sredstva iz EU fondova u programskom razdoblju 2014. – 2020. Tijekom panel rasprava sudionici su dobili informacije o EU financijskim instrumentima u aktualnoj financijskoj perspektivi, njihovoj implementaciji, budućim aktivnostima te su upoznati s procedurama, aktualnim natječajima i natječajima u najavi za dodjelu EU bespovratnih sredstava.

HBOR je na konferenciji predstavio postojeće mogućnosti sufinanciranja EU projekata i najavio novu kreditnu liniju „ESIF Krediti za rast i razvoj“, koja će postati operativna iza ljeta. Predstavnik resornog ministarstva zahvalio se HBOR-u na vrlo kvalitetnoj, proaktivnoj i profesionalnoj suradnji, a pohvalama radu HBOR-a pridružili su se i predstavnici gospodarstvenika.

možda će vas zanimati

Kreditiranje EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice

Kreditiraju se ulaganja sukladno investiciji koja se prijavljuje temeljem natječaja iz izvora nekog od EU poljoprivrednih i ribarstvenih fondova. Krediti su namijenjeni za financiranje troškova prihvatljivih i neprihvatljivih izdataka.

Saznajte više

Kreditiranje EU projekata privatnog sektora

Kreditiraju se projekti privatnog sektora koji se sufinanciraju sredstvima ESI fondova. Krediti su namijenjeni za financiranje troškova prihvatljivih i neprihvatljivih izdataka.

Saznajte više

Kreditiranje EU projekata javnog sektora

Kreditiraju se projekti javnog sektora koji se sufinanciraju sredstvima ESI fondova. Krediti su namijenjeni za financiranje troškova prihvatljivih i neprihvatljivih izdataka.

Saznajte više