S ciljem uspostavljanja znanstveno-razvojne suradnje usmjerene prvenstveno na poticanje zapošljavanja studenata, posebice onih pri završetku studija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i HBOR potpisali su Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji.

 

Očekivani efekti uspostavljene suradnje su višestruki, a odnose se na uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga i razmjenu poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja poslovnih odnosa i suradnje.

 

Osim toga, suradnja dvije institucije pomoći će realizaciji tematskih istraživanja, organizaciji seminara, edukativnih programa i konferencija, okupljanju znanstvenika i stručnjaka te drugih oblika poslovne suradnje u okvirima djelatnosti HBOR-a i Fakulteta.

 

Suradnja započinje održavanjem HBOR-ove radionice „7 koraka do kredita“ 14. 5. 2018., a namijenjena je studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, s ciljem pružanja osnovnih znanja u razumijevanju procesa traženja i odobravanja kredita kao izvora financiranja i razvoja poslovanja te razumijevanja analize kreditnog zahtjeva, kao i povećanja financijske pismenosti radi uspješnog samostalnog poslovanja.

možda će vas zanimati

Poduzetništvo mladih

Cilj Programa je poticanje uključivanja u poduzetništvo osoba u dobnoj skupini do 30 godina života i stvaranje uvjeta za uspješnije poslovanje mladih. Korisnici mogu biti gospodarski subjekti u kojima jedna ili više osoba u dobnoj skupini do 30 godina života posjeduje najmanje 51% kapitala ili su osobe u dobnoj skupini do 30 godina života registrirani vlasnici i u kojima osoba u dobnoj skupini do 30 godina života vodi upravu. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Malo i srednje poduzetništvo

Cilj Programa je kreditiranje razvitka malog i srednjeg poduzetništva u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja te povećanja broja radnih mjesta. Krediti se odobravaju na rok do 12 godina uključujući poček. U opravdanim slučajevima, kada investicijska studija ukazuje na potrebu za duljom ročnosti i počekom, rok otplate može biti do 17 godina uključujući do 4 godine počeka.

Saznajte više