Uloženi trud uvijek je nagrađen

Uz podršku HBOR-a iskoristili smo sredstva EU fondova i danas proizvodimo vrhunska vina za istinske vinoljupce.
Kristina Pinkert
Vinarija Pinkert

Hrvatskoj je u razdoblju 2014. – 2020. iz sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova alocirano 10,6 milijardi eura.

 

Cilj HBOR-a je olakšati i poticati apsorpciju bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije te posredno doprinijeti održivom razvoju i uravnoteženom gospodarskom rastu Republike Hrvatske.

 

HBOR je osmislio posebne programe kreditiranja kojima se predfinanciraju i sufinanciraju projekti koji se kandidiraju za neki od programa ESI fondova te su korisnici prepoznali HBOR kao ključan i kvalitetan partner među korisnicima bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Jedan od uspješnih primjera korištenja sredstava EU fondova za unapređenje poslovanja je i obitelj Pinkert.

 

Vina Pinkert – uloženi trud svake je godine nagrađen

 

Vinska priča obitelji Pinkert počela je još početkom 20. stoljeća malim obiteljskim podrumom pored mjesta Suza u Baranji.

 

Danas obrađuju 200 ha zemlje od kojih je 12 ha vinograda te su površinom četvrti najveći privatni proizvođač grožđa i vina u Baranji. U punom rodu proizvode osam različitih sorti vina, a za uloženi trud svake godine dobiju priznanje kroz nagrade koje osvajaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

 

HBOR-ova sredstva koriste od 2010. godine. Zadnja investicija u kojoj ih je pratio HBOR bilo je ulaganje u opremanje i marketing vinarije za što su koristili i bespovratna sredstva EU fondova te sredstva po programu Kreditiranje EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice.

 

Kristina Pinkert, voditeljica vinarije, danas ponosno ističe: „Vinsko putovanje naše obitelji polako se gradilo, razvijalo iz generacije u generaciju, a svaka je na umu imala jedno – uložiti sav svoj trud u proizvodnju vrsnoga vina u kojem će svi uživati. Danas, proizvodimo visokokvalitetno i vrhunsko vino različitih sorti. Naša filozofija je da kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima i baš zbog toga se možemo pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji. Drago nam je da smo u svojim nastojanjima imali podršku HBOR-a.“

 

 

 

 

Pročitajte naš EU newsletter za:
Studeni 2016.
Prosinac 2016.
Siječanj 2017.
Veljača 2017.
Ožujak 2017.
Travanj 2017.
Svibanj 2017.
Lipanj 2017.
Srpanj 2017.
Kolovoz 2017.
Rujan 2017.
Listopad 2017.

 

 

Gdje se mogu pronaći informacije o objavljenim natječajima?

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Strukturnih (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond) i Kohezijskog fonda objavljuju se na središnjoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog garancijskog poljoprivrednog fonda i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo objavljuju se na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: http://www.apprrr.hr/.

 

Kreditiranje izrade projektne i druge dokumentacije

U HBOR-u je također moguće podnijeti zahtjev za kredit za potrebna sredstva za izradu projektne i druge dokumentacije koji se u slučaju odobrenja kredita za ulaganje u projekt može zamijeniti povoljnijim dugoročnim kreditom.
 
Zakonodavni okvir

 

Objavljeni natječaji