Uloženi trud uvijek je nagrađen

Uz podršku HBOR-a iskoristili smo sredstva EU fondova i danas proizvodimo vrhunska vina za istinske vinoljupce.
Kristina Pinkert
Vinarija Pinkert

Hrvatskoj je u razdoblju 2014. – 2020. iz sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova alocirano 10,6 milijardi eura.

 

Cilj HBOR-a je olakšati i poticati apsorpciju bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije te posredno doprinijeti održivom razvoju i uravnoteženom gospodarskom rastu Republike Hrvatske.

 

HBOR je osmislio posebne programe kreditiranja kojima se predfinanciraju i sufinanciraju projekti koji se kandidiraju za neki od programa ESI fondova te su korisnici prepoznali HBOR kao ključan i kvalitetan partner među korisnicima bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Jedan od uspješnih primjera korištenja sredstava EU fondova za unapređenje poslovanja je i obitelj Pinkert.

 

Vina Pinkert – uloženi trud svake je godine nagrađen

 

Vinska priča obitelji Pinkert počela je još početkom 20. stoljeća malim obiteljskim podrumom pored mjesta Suza u Baranji.

 

Danas obrađuju 200 ha zemlje od kojih je 12 ha vinograda te su površinom četvrti najveći privatni proizvođač grožđa i vina u Baranji. U punom rodu proizvode osam različitih sorti vina, a za uloženi trud svake godine dobiju priznanje kroz nagrade koje osvajaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

 

HBOR-ova sredstva koriste od 2010. godine. Zadnja investicija u kojoj ih je pratio HBOR bilo je ulaganje u opremanje i marketing vinarije za što su koristili i bespovratna sredstva EU fondova te sredstva po programu Kreditiranje EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice.

 

Kristina Pinkert, voditeljica vinarije, danas ponosno ističe: „Vinsko putovanje naše obitelji polako se gradilo, razvijalo iz generacije u generaciju, a svaka je na umu imala jedno – uložiti sav svoj trud u proizvodnju vrsnoga vina u kojem će svi uživati. Danas, proizvodimo visokokvalitetno i vrhunsko vino različitih sorti. Naša filozofija je da kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima i baš zbog toga se možemo pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji. Drago nam je da smo u svojim nastojanjima imali podršku HBOR-a.“

 

 

 

 

Pročitajte naš EU newsletter za:
Studeni 2016.
Prosinac 2016.
Siječanj 2017.
Veljača 2017.
Ožujak 2017.
Travanj 2017.
Svibanj 2017.
Lipanj 2017.
Srpanj 2017.
Kolovoz 2017.
Rujan 2017.
Listopad 2017.
Studeni 2017.

 

 

Gdje se mogu pronaći informacije o objavljenim natječajima?

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Strukturnih (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond) i Kohezijskog fonda objavljuju se na središnjoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog garancijskog poljoprivrednog fonda i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo objavljuju se na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: http://www.apprrr.hr/.

 

Kreditiranje izrade projektne i druge dokumentacije

U HBOR-u je također moguće podnijeti zahtjev za kredit za potrebna sredstva za izradu projektne i druge dokumentacije koji se u slučaju odobrenja kredita za ulaganje u projekt može zamijeniti povoljnijim dugoročnim kreditom.
 
Zakonodavni okvir

 

Objavljeni natječaji