Inovativne ideje

Kontinuirano istraživanje djelotvornosti prirodnih sastojaka i primjena rezultata preduvjet je uspjeha naših proizvoda.
mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm.
Magdis d.o.o.

Ulaganja u istraživanja i razvoj ključna su za razvoj svih gospodarskih grana, a visok stupanj inovativnosti i diferencijacija osiguravaju visoku profitabilnost i povratak ulaganja, pri čemu je ključno da se inovativna otkrića i ideje pretvore u uspješne komercijalne proizvode.

Prema podacima Eurostata, zemlje članice Europske unije na istraživanje i razvoj (R&D)  ulažu nešto više od 2 posto BDP-a. U svrhu stimuliranja konkurentnosti u EU, jedan od pet ciljeva strategije Europa 2020. jest da se postotak ulaganja u istraživanja i razvoj podigne na 3 posto BDP-a do 2020. godine.

 

U Hrvatskoj gotovo 50% ulaganja u istraživanje i razvoj dolazi iz privatnog sektora koji ulaganja u proizvodnju i komercijalizaciju svojih proizvoda mogu financirati povoljnim HBOR-ovim kreditima.

Cilj je povećati broj i kvalitetu novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.

 

Sniženje kamatnih stopa za inovativne poduzetnike

Za kreditiranje inovativnih poduzetnika, HBOR je u suradnji s  Europskim investicijskom fondom (EIF) i Europskom komisijom u okviru Plana ulaganja za Europu (Junckerovog plana) ugovorio sniženje kamatne stope za izravno odobrene kredita po postojećim programima HBOR-a, a sukladno propisanim kriterijima.

 

 

 

 

Inovativne ideje pretvorene u isplativ pothvat

 

Magdis d.o.o. preko 20 godina ulaže u primjenu rezultata istraživačko-razvojnog rada. Rezultat je linija kozmetičkih proizvoda BIOBAZA. Naglasak stavljaju na farmaceutsku kvalitetu i visoki udio sastojaka prirodnog podrijetla. Svi proizvodi su prilagođeni osjetljivoj koži jer ne sadrže konzervanse, iritanse, parfeme i bojila. Kreditnim sredstvima HBOR-a izradili su pogon za proizvodnju, a uz kreditna sredstva za pripremu izvoza uspješno plasiraju svoje proizvode na cijeli niz tržišta.

 

Tvrtku je osnovao mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji:

 

Kontinuirano istraživanje djelotvornosti prirodnih sastojaka i primjena rezultata preduvjet je uspjeha naših proizvoda. Svi BIOBAZA proizvodi sadrže visokokvalitetne prirodne maslace, biljna i eterična ulja i ekstrakte. Proizvode osmišljavamo s velikom pažnjom i ljubavlju prema prirodi, ne testiramo na životinjama niti koristimo takve sastojke. Radim ono što zaista volim, a HBOR mi je u tome pomogao.

 

Vezano

 

 

 

preporučeni kreditni programi za INOVACIJE

Nova proizvodnja

Kreditna sredstva za društva koja ulažu u nove ili razvijaju postojeće proizvode, koji već posjeduju certifikate potrebne za prodaju na tržištu ili će ih sredstvima kredita ishoditi te koriste certificirane repromaterijale i sirovine koje udovoljavaju standardima kvalitete i sigurnosti.

Saznajte više

Malo i srednje poduzetništvo

Cilj Programa je kreditiranje razvitka malog i srednjeg poduzetništva u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja te povećanja broja radnih mjesta. Krediti se odobravaju na rok do 12 godina uključujući poček. U opravdanim slučajevima, kada investicijska studija ukazuje na potrebu za duljom ročnosti i počekom, rok otplate može biti do 17 godina uključujući do 4 godine počeka.

Saznajte više

Pronalasci

Korisnici su mala i srednja trgovačka društva i obrtnici koji imaju razvijen proizvod (atestiran prototip) i/ili tehnologiju te zadovoljavaju jedan od sljedeća tri uvjeta: 1. podnijeli su zahtjev za priznanje patenta u Republici Hrvatskoj i/ili inozemstvu; 2. pokrenuli su postupak zaštite industrijskog vlasništva u Republici Hrvatskoj i/ili inozemstvu; 3. koji posluju dulje od 2 godine te koji u bilanci za prethodnu godinu imaju iskazanu stavku – nematerijalna imovina – izdaci za razvoj.

Saznajte više