Uz HBOR radimo ono što volimo

Vrtić "Dobro Drvo“ po mjeri je djeteta, roditelja i zaposlenika. Sretne smo jer radimo ono što volimo!
Ana Štefanec i Snježana Punčikar
Dječji vrtić "Dobro drvo"

Mogućnosti za poduzetnice rastu, a HBOR-ovi programi kreditiranja poduzetništva žena doprinose tome. Osim toga, Republika Hrvatska jedna je od rijetkih zemalja sa Strategijom razvoja poduzetništva žena. U skladu s akcijskim planom provedbe te strategije, cilj HBOR-ovog kredita je poticanje osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena.

 

HBOR-ovim sredstvima žene u poduzetništvu mogu financirati 100 posto investicije u iznosu do 700 tisuća kuna uz kamatnu stopu od 2 posto, a za veće investicije na raspolaganju su im svi ostali kreditni programi HBOR-a.

 

Uz HBOR rade ono što vole

 

Ana Štefanec i Snježana Punčikar su magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i odnedavno poduzetnice početnice. Nakon višegodišnjeg rada u struci odlučile su pokrenuti vrtić po mjeri djeteta, roditelja i zaposlenika. U svom radu vođene su idejom oplemenjivanja dječje želje za znanjem korištenjem suvremenih materijala i tehnologije s ciljem osuvremenjivanja rada u području radnog i predškolskog odgoja i obrazovanja. HBOR-ov kredit omogućio im je da rade ono što vole. Investirale su u uređenje i opremanje dječjeg vrtića “Dobro drvo” namještajem te didaktičkom i tehničkom opremom koja je potrebna za optimalnu organizaciju odgojno-obrazovnog procesa.

preporučeno za KREDITIRANJE PODUZETNICA

Žene poduzetnice

Cilj Programa je poticanje osnivanja i razvoja poslovanja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena, a korisnici mogu biti društva u kojima jedna ili više žena posjeduje najmanje 51% kapitala u društvu ili su žene registrirane vlasnice i čiju upravu vodi žena. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Malo i srednje poduzetništvo

Cilj Programa je kreditiranje razvitka malog i srednjeg poduzetništva u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja te povećanja broja radnih mjesta. Krediti se odobravaju na rok do 12 godina uključujući poček. U opravdanim slučajevima, kada investicijska studija ukazuje na potrebu za duljom ročnosti i počekom, rok otplate može biti do 17 godina uključujući do 4 godine počeka.

Saznajte više