Avanturistički duh iz doline Gacke

Putem HBOR-ovog kredita proširili smo posao i omogućili nova zapošljavanja.
Denis Lončar
Velebit aktivnosti j.d.o.o.

Trend otvaranja malih start-up poduzeća, tj. mikro poduzeća (do 9 zaposlenih) je u stalnom porastu. Ulazak u Europsku uniju i munjeviti razvoj tehnologije omogućavaju jednostavniji izlazak na tržište, a upravo start-up poduzeća donose nove ideje i vrijednosti svakom gospodarstvu.

 

Jedan od najvažnijih dijelova svakog novog start-up poduzeća su financijska sredstva za početak poslovanja, a pristup financiranju istovremeno je jedno od najčešćih ograničenja na koja nailaze.  Zbog toga HBOR omogućava razvoj poduzetnika početnika povoljnim uvjetima financiranja. Krediti se odobravaju izravno ili putem poslovnih banaka, s kamatnom stopom od 2 posto i rokovima otplate do 12 godina.

 

Velebit aktivnosti j.d.o.o.

Društvo  Velebit aktivnosti za usluge i turistička agencija osnovano je 2015. godine u Otočcu kako bi gostima ponudila razne avanturističke sadržaje. Prva je turistička agencija koja se na području Otočca, odnosno Gacke doline i sjevernog Velebita počela baviti receptivnim turizmom kreirajući ponude koje uključuju boravak u prirodi i avanture. Kao društveno odgovorno poduzeće pomažu lokalnu zajednicu te na turističkim rutama podupiru lokalne OPG-ove i poduzetnike uz stalnu brigu o zaštiti okoliša. S obzirom na izrazite outdoor mogućnosti turizma i avanturizma i samu potražnju, društvo je vlastitim sredstvima kupilo 12 bicikala i 12 kajaka. Uz biciklističku ponudu, ponudu kajakarenja i promatranja ptica, sredstvima kredita HBOR-a društvo je nabavilo  5 novih četverocikala s pratećom opremom čime je dodatno proširilo ponudu aktivnog turizma.

„Više se ne bavimo samo iznajmljivanjem kajaka i bicikala, sada smo prava turistička agencija, koja dovodi turiste na područje Otočca i Gacke. Putem HBOR-ovog kredita napravili smo iskorak za dodatno širenje posla i novo zapošljavanje, a korist od toga ima cijelo područje Gacke. Želja nam je što prije otplatiti kredit, nakon čega bismo uzeli novi kredit HBOR-a za daljnje širenje poslovanja i jačanje turističke ponude Gacke“ – zaključuje vlasnik Denis Lončar.

 

 

preporučeno za Start-up

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Poduzetništvo mladih

Cilj Programa je poticanje uključivanja u poduzetništvo osoba u dobnoj skupini do 30 godina života i stvaranje uvjeta za uspješnije poslovanje mladih. Korisnici mogu biti gospodarski subjekti u kojima jedna ili više osoba u dobnoj skupini do 30 godina života posjeduje najmanje 51% kapitala ili su osobe u dobnoj skupini do 30 godina života registrirani vlasnici i u kojima osoba u dobnoj skupini do 30 godina života vodi upravu. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

Turizam

Kreditna sredstva namijenjena su ulaganjima u turističkoj djelatnosti kojima se stvaraju uvjeti za poticanje zapošljavanja, produženje turističke sezone te povećanje prihoda u turizmu s ciljem podizanja konkurentnosti turističkih destinacija kao primjerice ulaganja u izgradnju i unapređenje kategorizacije smještajnih kapaciteta, izgradnju novih i obnova postojećih malih i tematiziranih kampova, podizanje razine i raznovrsnosti usluge i destinacije kroz dodatne sadržaje (tematski parkovi, golf vježbališta, akvariji, muzejsko-izložbeni prostori, luke nautičkog turizma i slično).

Saznajte više