Avanturistički duh iz doline Gacke

Putem HBOR-ovog kredita proširili smo posao i omogućili nova zapošljavanja.
Denis Lončar
Velebit aktivnosti j.d.o.o.

Trend otvaranja malih start-up poduzeća, tj. mikro poduzeća (do 9 zaposlenih) je u stalnom porastu. Ulazak u Europsku uniju i munjeviti razvoj tehnologije omogućavaju jednostavniji izlazak na tržište, a upravo start-up poduzeća donose nove ideje i vrijednosti svakom gospodarstvu.

 

Jedan od najvažnijih dijelova svakog novog start-up poduzeća su financijska sredstva za početak poslovanja, a pristup financiranju istovremeno je jedno od najčešćih ograničenja na koja nailaze.  Zbog toga HBOR omogućava razvoj poduzetnika početnika povoljnim uvjetima financiranja. Krediti se odobravaju izravno ili putem poslovnih banaka, s kamatnom stopom od 2 posto i rokovima otplate do 12 godina.

 

Velebit aktivnosti j.d.o.o.

Društvo  Velebit aktivnosti za usluge i turistička agencija osnovano je 2015. godine u Otočcu kako bi gostima ponudila razne avanturističke sadržaje. Prva je turistička agencija koja se na području Otočca, odnosno Gacke doline i sjevernog Velebita počela baviti receptivnim turizmom kreirajući ponude koje uključuju boravak u prirodi i avanture. Kao društveno odgovorno poduzeće pomažu lokalnu zajednicu te na turističkim rutama podupiru lokalne OPG-ove i poduzetnike uz stalnu brigu o zaštiti okoliša. S obzirom na izrazite outdoor mogućnosti turizma i avanturizma i samu potražnju, društvo je vlastitim sredstvima kupilo 12 bicikala i 12 kajaka. Uz biciklističku ponudu, ponudu kajakarenja i promatranja ptica, sredstvima kredita HBOR-a društvo je nabavilo  5 novih četverocikala s pratećom opremom čime je dodatno proširilo ponudu aktivnog turizma.

„Više se ne bavimo samo iznajmljivanjem kajaka i bicikala, sada smo prava turistička agencija, koja dovodi turiste na područje Otočca i Gacke. Putem HBOR-ovog kredita napravili smo iskorak za dodatno širenje posla i novo zapošljavanje, a korist od toga ima cijelo područje Gacke. Želja nam je što prije otplatiti kredit, nakon čega bismo uzeli novi kredit HBOR-a za daljnje širenje poslovanja i jačanje turističke ponude Gacke“ – zaključuje vlasnik Denis Lončar.

 

 

preporučeno za Start-up

Poduzetništvo mladih, žena i početnika

Kreditu u iznosu do 2 milijuna kuna za ulaganja u pokretanje poslovanja, modernizaciju poslovanja, uvođenje novih tehnologija, povećanje kapaciteta, uključujući i turističke, razvoj i uvođenje novih proizvoda ili usluga, poticanje novog zapošljavanja i sl.

Saznajte više

Kako do kredita?

1. Počnite od naše stranice Odaberite kreditni program koji Vam najbolje odgovara ovisno o tome radi li se o investiciji, potrebi za obrtnim sredstvima, restrukturiranju...

Saznajte više

Investicije privatnog sektora

Krediti za ulaganja u osnovna sredstva s ciljem modernizacije poslovanja, uvođenja novih tehnologija, povećanja kapaciteta, ulaganja u istraživanje i razvoj i uvođenje novih proizvoda ili usluga, poticanja projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, turističkih kapaciteta i sadržaja te poticanja novog zapošljavanja.

Saznajte više