Rješavanje nerješivog

HBOR-ov kredit dao nam je vjetar u leđa da nastavimo rješavati i nerješivo.
dr. sc. Erden Radončić, dr. med. i dr. sc. Patrik Stanić, ing. mol. biol.
Repromed poliklinika za ginekologiju i reprodukcijsku medicinu

Trend otvaranja malih start-up poduzeća, tj. mikro poduzeća (do 9 zaposlenih) je u stalnom porastu. Ulazak u Europsku uniju i munjeviti razvoj tehnologije omogućavaju jednostavniji izlazak na tržište, a upravo start-up poduzeća donose nove ideje i vrijednosti svakom gospodarstvu.

 

Jedan od najvažnijih dijelova svakog novog start-up poduzeća su financijska sredstva za početak poslovanja, a pristup financiranju istovremeno je jedno od najčešćih ograničenja na koja nailaze.  Zbog toga HBOR omogućava razvoj poduzetnika početnika povoljnim uvjetima financiranja. Krediti se odobravaju izravno ili putem poslovnih banaka, s kamatnom stopom od 2 posto i rokovima otplate do 12 godina.

 

HBOR potiče ulazak u poduzetništvo

 

Repromed je poliklinika za ginekologiju i reprodukcijsku medicinu otvorena uz pomoć HBOR-ovih sredstava za poduzetnike početnike. Riječ je o sofisticiranoj medicini, koja uključuje sve metode potpomognute oplodnje, minimalno invazivne zahvate, ambulantnu ginekologiju općeg tipa te imunološke probleme vezane uz trudnoću i reprodukciju. Dr. sc. Erden Radončić, dr. med i dr. sc. Patrik Stanić, ing. mol. biol. odlučili su se za ulazak u samostalno poduzetništvo nakon višegodišnjeg iskustva i suradnje koji su doveli do izvrsnih rezultata u rješavanju delikatnih zdravstvenih situacija u području humane reprodukcije:

 

Tijekom dosadašnjeg rada vodili su nas čist i jasan pristup te ulaganje u vlastitu edukaciju i vrhunsku tehnologiju, ali i u odnos prema pacijenticama i kolegama. HBOR-ov kredit dao nam je vjetar u leđa da nastavimo rješavati i nerješivo.

 

preporučeno za START-UP

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Poduzetništvo mladih

Cilj Programa je poticanje uključivanja u poduzetništvo osoba u dobnoj skupini do 30 godina života i stvaranje uvjeta za uspješnije poslovanje mladih. Korisnici mogu biti gospodarski subjekti u kojima jedna ili više osoba u dobnoj skupini do 30 godina života posjeduje najmanje 51% kapitala ili su osobe u dobnoj skupini do 30 godina života registrirani vlasnici i u kojima osoba u dobnoj skupini do 30 godina života vodi upravu. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

EU fondovi

HBOR je u razdoblju 2014.-2020. preuzeo ulogu kreditora EU projekata koji će se sufinancirati sredstvima ESI fondova. Kreditna sredstva koja HBOR osigurava namijenjena su zatvaranju financijske...

Saznajte više