HBOR
Tražilica


 
Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva.
Kreditiranjem, osiguranjem izvoza od političkih i komercijalnih rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

 


Vijesti i najave

Info dan HBOR-a u Lokvama, ponedjeljak 27.lipnja 2016. godine

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Gorski kotar, Udruženjem obrtnika Delnice i Udruženjem obrtnika Čabar organizira individualne razgovore poduzetnika Gorskog kotara s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović koji će se održati u prostorijama LAG Gorski kotar, Lokve, Šetalište golubinjak 6, u ponedjeljak 27. lipnja 2016. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.
 

Plan ulaganja za Europu: 150 milijuna kuna za mala i srednje velika poduzeća u Hrvatskoj – EIF i HBOR potpisuju prvi sporazum u okviru EFSU-a

Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisali su prvi sporazum za MSP ove u okviru programa InnovFin uz osiguranu potporu Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), središnjeg elementa Plana ulaganja za Europu.
 

Info dan HBOR-a u Krku, ponedjeljak 20. lipnja 2016. godine

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Kvarnerski otoci i Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović koji će se održati u prostorijama LAG Kvarnerski otoci, Krk, Vršanska 14, u ponedjeljak 20.lipnja 2016.godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.
 

SEPA platne transakcije

Od 6. lipnja 2016. godine u Republici Hrvatskoj započeo je rad SEPA NKS i EURO NKS sustava za izvršenja SEPA platnih transakcija u kunama i eurima, a u skladu sa SEPA Shemom i SEPA standardima.
 

HBOR do 30.4. odobrio 40% više sredstava nego u istom razdoblju prošle godine

HBOR je tijekom prva četiri mjeseca ove godine nastavio s pozitivnim trendom u poslovanju te je tako od 1.1. do 30.4.2016. podržano 1.124 projekata u ukupnom iznosu od 2,3 milijarde kuna.
 

HBOR je snizio kamatnu stopu i ukinuo naknadu za rezervaciju sredstava za financiranje projekata jedinica lokalne i područne samouprave i društava u njihovom vlasništvu

S ciljem poticanja infrastrukturnih ulaganja od općeg interesa, HBOR je snizio kamatnu stopu s 4% na 3% za financiranje projekata jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i društava u njihovom većinskom vlasništvu. Dodatno za kreditiranje ovih projekata ukinuta je naknada za rezervaciju sredstava te je omogućeno i kreditiranja u kunama bez valutne klauzule. Ova mjera primjenjuje se do 31.12.2016. godine.
 

ZATVORENO Javni natječaj HBOR-a za dodjelu donacija u 2016. godini „NOVI POGLEDI – INOVATIVNOST I IZVRSNOST U OBRAZOVANJU, KULTURI I UMJETNOSTI“

Cilj natječaja je pomoći provedbu i realizaciju projekata u kulturi, umjetnosti, obrazovanju i znanosti koji su temeljeni na novim idejama, inovativnom pristupu i originalnosti.
 

OD SAD SREDSTVA ZA PRIPREMU I NAPLATU IZVOZNIH POSLOVA VEĆ PO KAMATI OD 3 POSTO

HBOR je smanjio osnovnu kamatnu stopu po programu Priprema izvoza koja sada iznosi 3 posto umjesto dosadašnjih 4. Za izvoznike početnike, odnosno ona društva koja prvi put izvoze ili izvoze prvi put novi proizvod ili na novo tržište osnovna kamatna stopa iznosi 2 posto.
 

HBOR u 2015. odobrio 2,5 puta više kredita nego godinu ranije

HBOR objavio godišnje financijske izvještaje

Zagreb, 12. travnja 2016. – Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je danas revidirane godišnje financijske izvještaje za 2015. godinu

 

HBOR osigurao 150 milijuna eura za financiranje projekata srednje kapitaliziranih poduzeća

HBOR je s Europskom investicijskom bankom (EIB) potpisao Ugovor o financiranju projekata srednje kapitaliziranih (Mid-cap) društava u iznosu od 150 milijuna eura.
 Ovaj Ugovor dio je okvira u iznosu od 800 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzetnika te srednje kapitaliziranih poduzeća koji je HBOR potpisao s EIB-om 2014. godine.
 

HBOR potpisao Sporazum o suradnji sa EIB-om

Zagreb, siječanj 2016., s ciljem podržavanja procesa provođenja mjera za povećanje zaposlenosti, rasta i investicija, u okviru Plana ulaganja za Europu HBOR je potpisao Sporazum o suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB).