HBOR
Tražilica


 
Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva.
Kreditiranjem, osiguranjem izvoza od političkih i komercijalnih rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

 


Vijesti i najave

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, Pula 16. 04. 2015.

Cilj radionice je upoznati izvoznike s programima HBOR-a kojima se omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava namijenjenih pripremi proizvodnje za izvoz i naplati obavljenog izvoza te osiguranje izvoznih potraživanja od rizika neplaćanja, a održat će se u četvrtak 16. 04. 2015. godine od 11:00 do 12:30 sati u prostoru Istarske razvojne agencije, Mletačka 12/IV, Pula.
 

Radionica „Prilike iz EU fondova za mikro i male poduzetnike – Poduzetnički impuls 2015.'', Pula 1.4. 2015.

Radionica je namijenjen prvenstveno mikro i malim poduzetnicima, a prisutnima će se objasniti mogućnost financiranja i način prijave projekata na natječaj „Poduzetnički impuls 2015“, s naglaskom na mjere jačanja konkurentnosti uslužnih djelatnosti i prerađivačke industrije.
 

HBOR u edukativnom projektu ''Put Samuraja'' - prvi koraci u poduzetništvu, 28.3.2015. Rijeka

Cilj ovog projekta je pružanje informacija mladim poduzetnicima pri osnivanju vlastitih poduzeća kroz šest predavanja koja će voditi istaknuti stručnjaci.
U ime HBOR-a predavanje će održati gđa. Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar, pri čemu će predstaviti djelatnost HBOR-a i usluge koje se pružaju poduzetnicima početnicima.
 

HBOR na Poslovnom uzletu, 27.3.2015. Sisak

Svi zainteresirani poduzetnici moći će dobiti više informacija o mogućnostima povoljnog financiranja poslovanja, a najviše pažnje bit će posvećeno kreditiranju mikro poduzetnika uz garanciju CIP-a čime su značajno pojednostavljeni zahtjevi za instrumentima osiguranja kao i o načinima financiranja EU projekata. Više o samom događanju kao i prijavi možete saznati na http://www.poslovni.hr/events/grad-si
 

IMENOVAN NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE HBOR-a

Nadzorni odbor HBOR-a na prijedlog Vlade Republike Hrvatske 20. ožujka 2015. godine donio je odluku o opozivu gospodina Vladimira Kristijana s danom 22. ožujka 2015. godine s dužnosti predsjednika Uprave HBOR-a te odluku o imenovanju gospodina Dušana Tomaševića s danom 23. ožujka 2015. godine predsjednikom Uprave HBOR-a za sljedeće mandatno razdoblje od pet godina.
Dušan Tomašević dolazi u HBOR s pozicije predsjednika Uprave društva FINA gotovinski servisi d.o.o.
Tročlanu Upravu HBOR-a uz Dušana Tomaševića čine Martina Jus i Goran Filipić.
 

Od sada do HBOR-ovih povoljnih sredstava i putem leasing društava

Ovakav model financiranja osobito je prihvatljiv za nabavu opreme i mehanizacije klijentima koji se kandidiraju za sufinanciranje sredstvima poljoprivrednih i ribarstvenih fondova

 

Javni natječaj za dodjelu donacija u 2015. godini – „HBOR U ZAJEDNICI“

Na natječaj se mogu prijaviti isključivo projekti organizacija civilnog društva (upisane u Registar neprofitnih organizacija) sa sjedištem u Republici Hrvatskoj registrirane kao udruge, zaklade, privatne ustanove, socijalne zadruge, pravne osobe vjerskih zajednica ili druge privatne pravne osobe koje u svojem temeljnom aktu imaju definirano neprofitno djelovanje, a kojima je financijska pomoć potrebna za realizaciju projekata koji promiču vrijednosti usmjerene općem dobru i utječu na poboljšanje kvalitete života društvene zajednice.
 

Info dan HBOR-a u Sisku, utorak 17.03.2015.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, u utorak 17. ožujka 2015. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

Tribina Program poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls 2015.“, Opatija, 12.3.2015.

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije - Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička draga u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta organizira javnu tribinu na temu - Program poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2015.".
 

Uz potporu HBOR-a isporučen prvi od šest Grebenovih patrolnih čamaca za grčku obalnu stražu

HBOR omogućio zaključenje izvoznog ugovora, daljnje poslovanje Grebena i dodatno zapošljavanje na Korčuli

HBOR je, kao hrvatska izvozna banka, podržao društvo Montmontaža-Greben u zaključenju izvoznog posla vrijednog 13,4 milijuna eura izdavanjem i osiguranjem garancija za povrat avansa što je bio preduvjet za potpisivanje ugovora s grčkim ministarstvom. Izdavanjem i osiguranjem činidbenih bankarskih garancija HBOR je Grebenu omogućio realizaciju ovog izvoznog posla u situaciji kada to poslovne banke nisu bile u mogućnosti zbog već dosegnutih limita izloženosti.

 

HBOR – partner novootvorenog centra za poduzetnike: Plavi ured – Poduzetnički centar Grada Zagreba

Zagreb, 27.3.2015. - Poduzetnički centar Grada Zagreba – Plavi ured službeno je otvorio svoja vrata zagrebačkim poduzetnicima i svima koji to žele postati, na adresi ulica Valentina Vodnika 12/2 s ciljem pružanja besplatne stručne podrške poduzetnicima u brojnim segmentima poslovanja.
 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 5.03.2015.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 5. ožujka 2015. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Puli, četvrtak 05.03.2015.

HBOR Područni ured za Istru će u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u suradnji sa HZZ, Područni ured Pula održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama Istarske razvojne agencije, Mletačka 12/IV s početkom u 10,00 sati.
 

NATJEČAJ HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE (HGK) ZA ‘MOJ EU PROJEKT VAUČER’

Hrvatska gospodarska komora (HGK) raspisala je 29. siječnja 2015. godine natječaj za dodjelu vaučera za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz fondova Europske unije. Natječaj je otvoren do 27. veljače 2015. godine.
 

Poslovni uzlet, Pula. 27.2.2015. – Kako do novca za financiranje EU projekata ruralnog razvoja i poljoprivrede

Za sve zainteresirane poduzetnike, obrtnike i OPG- o HBOR će u Puli 27.2.2015., u okviru projekta Poslovni uzlet održati edukaciju o načinima na koje HBOR-ova sredstva mogu doprinijeti uspješnosti njihovog poslovanja, a posebice na području poljoprivrede i ruralnog razvoja. Najviše pažnje bit će posvećeno mogućnostima kreditiranja EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice. Više o samom događanju kao i prijavi možete saznati na http://www.poslovni.hr/events/poslovni-uzlet-grada-pule
 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, Vukovar 24. 2. 2015.

Cilj radionice je upoznati izvoznike s programima HBOR-a kojima se omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava namijenjenih pripremi proizvodnje za izvoz i naplati obavljenog izvoza te osiguranje izvoznih potraživanja od rizika neplaćanja, a održat će se u utorak 24. 2. 2015. godine od 11:00 do 12:30 sati u prostoru HGK – Županijske komore Vukovar, Zmajeva 1.
 

Obavijest – HBOR pristupio Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća (Oprost duga)

U skladu s poslovnom politikom HBOR-a koja među ostalim posebnu pozornost obraća na društveno odgovorno poslovanje, HBOR je 11.veljače 2015. pristupio Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća dijela klijenata koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.
 

Poslovni uzlet, Zadar, 13.2.2015. - Kako povećati konkurentnost poslovanja uz povoljne kredite HBOR-a

Veliki broj poduzetnika i obrtnika, ali i onih koji to tek planiraju postati okupili su se 13.2.2015. na Poslovnom uzletu grada Zadra. Osnovna ideja projekta je promicanje malog i srednje poduzetništva te putem organizacije besplatnih edukacije pomoći im da postanu još uspješniji i ostvare rast poslovanja. U okviru Poslovnog uzleta, HBOR je pred više od pedeset zainteresiranih poduzetnika održao predavanje o tome koje su sastavnice konkurentnosti te načinima na koje poduzetnici mogu povećati konkurentnost svojeg poslovanja uz povoljne kredite HBOR-a. prezentaciju s edukacije možete pogledati ovdje.
 

Prezentacija Programa ruralnog razvoja, Vukovar, 19.2. 2015.

Hrvatska gospodarska komora Županijske komore Vukovar i Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj organiziraju javnu prezentaciju Programa ruralnog razvoja RH sa posebnim osvrtom na trenutno aktualne mjere 4.1 i 4.2. U prezentaciji će biti predstavljeni; Program ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020, Mjera 4.1 - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, Mjera 4.2 - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda iz Programa ruralnoga razvoja, a u ime HBOR-a Programe kreditiranja ruralnoga razvoja prezentirat će Boris Čagalj, voditelj područnoga ureda HBOR za Slavoniju i Baranju.
 

Radionica „7 koraka do kredita“, Požega, 19.2.2015.

Radionica obuhvaća prikaz dokumentacije koja se prilaže uz kreditni zahtjev, način procjene kreditne sposobnosti poduzetnika kao i način pregovaranja s bankom o kreditu, te važnosti suradnje s bankom u procesu otplate dugoročne obveze. Besplatna radionica će se održati 19.02.2015. u vremenu od 11-12:30 sati u prostorima ŽK Požega, Vukovarska 6.
 

Info dani HBOR-a, Vukovar, 17. i 18.2. 2015.

Područni ured HBOR-a za Slavoniju i Baranju će u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Vukovar, Zmajeva 1, u utorak 17. 2. i srijedu 18.2. 2015. godine, s početkom u 9:00 sati održati INFO dan HBOR-a. Tom će prilikom poduzetnicima zainteresiranim za korištenje programa HBOR biti organizirani individualni razgovori s voditeljem Područnog ureda HBOR za Slavoniju, g. Borisom Čagljem.
 

HBOR – Partner projekta Poslovni uzlet 2015.: prijavite se za besplatne edukacije diljem Hrvatske

Poslovni uzlet cjelogodišnji je edukativno-promotivni projekt Poslovnog dnevnika usmjeren k podršci i poticanju izvrsnosti među hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima, te obrtnicima. U okviru projekta održavaju se besplatne edukacije za male i srednje poduzetnike, obrtnike i poljoprivredna gospodarstva na kojima će sudjeluju i predstavnici HBOR-a.
 

Prezentacija Financiranje programa ruralnog razvoja, Novi Vinodolski, 20.2.2015.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Vinodol i Poduzetničkim centrom Vinodol, organizira prezentaciju na temu - Financiranje programa ruralnog razvoja. U ime HBOR-a, predavač je gđa. Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda.
 

Info dan - Financiranje mikro, malih i srednjih poduzeća i istraživanja i razvoja, 20.2.2015, Rijeka

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskih parkom StepRi i Europskom poduzetničkom mrežom, organizira Info dan - Financiranje mikro, malih i srednjih poduzeća i istraživanja i razvoja. U ime HBOR-a, predavač je gđa. Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda.
 

Radionica „7 koraka do kredita“, Delnice, 19.2.2015.

"HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Gorski kotar organizira besplatnu radionicu "7 koraka do kredita", kao i predstavljanje novih mjera kreditiranja HBOR-a, s naglaskom na EU projekte ruralnog razvoja i poljoprivrede za sve zainteresirane sa područja Gorskog kotara. Predavač na radionici je gđa. Vesna Bartolović, voditeljica Područnog ureda.

 

Radionica HBOR-a u Koprivnici, 17.2.2015.

HBOR, u suradnji s Koprivničkim poduzetnikom organizira besplatnu radionicu za male i srednje poduzetnike na temu financiranja njihovog poslovanja, te EU projekata ruralnog razvoja i poljoprivrede. Malim izvoznicima i izvoznicima početnicima bit će predstavljeni načini zaštite od rizika neplaćanja kupaca iz inozemstva.
 

HBOR na stručnom skupu LAG Istočna Istra, 10.2.2015. Sv. Nedelja

LAG Istočna Istra, Labin organizira edukaciju povodom raspisivanja natječaja natječaja za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u oljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Edukacija je namijenjena potencijalnim prijaviteljima sa područja LAG-a Istočna Istra (Grad Labin, Općine Kršan, Sv. Nedelja, Raša i Pićan) a na kojem će jedan od prezentera biti voditeljica ureda HBOR-a, gđa. Cinzia Zubin sa temom - Predstavljanje HBOR-ovog Programa kreditiranja projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice putem ESI fondova.
 

Info dan HBOR-a u Sisku, utorak 10.02.2015.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, u utorak 10. veljače 2015. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

HBOR na Poslovnom uzletu, 13.veljače 2015. Zadar

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a i svi drugi zainteresirani imat će priliku saznati više o načinima na koji HBOR-ova sredstva mogu doprinijeti uspješnosti njihovog poslovanja u Zadru 13. veljače 2015. u Arsenalu (Trg tri bunara 1).
 

HBOR na stručnom skupu LAG Terra Liburna, 9.2.2015. Opatija

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar će sudjelovati na stručnom skupu kojeg organizira LAG Terra Liburna, Kastav za jedinice lokalne samouprave u članstvu LAG-a, a na kojem će jedan od prezentera biti voditeljica ureda HBOR-a, gđa. Vesna Bartolović sa temom - Predstavljanje HBOR-ovog Programa kreditiranja projekata javnog sektora putem ESI fondova.
 

HBOR – krediti za mikro poduzetnike uz jednostavnije osiguranje

Zagreb, 3. veljače 2015. – Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) započela je s provedbom novog kreditnog programa namijenjenog financiranju mikro poduzetnika. Program se provodi u suradnji s Europskim investicijskim fondom (EIF) i Europskom unijom.
 

Održana 8. sjednica Povjerenstva Vlade za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva

Razmatran napredak u provedbi mjera iz četvrtog tromjesečja 2014., predstavljene mjere iz prvog tromjesečja 2015. iz Akcijskog plana podrške izvozu 2014. – 2015., te prezentirani Izvješće o radu Povjerenstva i Izvješće o provedbi Akcijskog plana podrške izvozu 2014.-2015.
 

Udruga Informo, posrednička organizacija za Erasmus za mlade poduzetnike, poziva vas na Info Dan za Mlade & Poduzetnike

Info dan će se održati 30. siječnja 2015. u Zajednici talijana Vodnjan- Dignano, Narodni trg 4, sa početkom u 14:00 sati.
 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 5.02.2015.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 5. veljače 2015. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

INFO PREDAVANJA O NAJAVLJENIM NATJEČAJIMA ZA PODMJERE 4.1. „POTPORA ZA ULAGANJA U POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA“ I 4.2. „POTPORA ZA ULAGANJA U PRERADU, MARKETING I/ILI RAZVOJ POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (dalje: APPRRR), u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, planira 30. siječnja 2015. objaviti natječaje za Podmjeru 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ te za Podmjeru 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“, a sve u sklopu provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
 

HBOR na prvom nacionalnom PACINNO demo danu, Rijeka, 29. 1. 2015.

HBOR, Područni ured za Primorje i Gorski kotar će sudjelovati na prvom nacionalnom PACINNO demo danu u sklopu aktivnosti projekta PACINNO koji se financira sa sredstvima europskog fonda IPA Jadranske prekogranične suradnje 2007.-2013.godine. Jedan od glavnih ciljeva projekta je poboljšati transfer tehnologija i znanja iz akademskog u poslovni sektor, što se želi ostvariti kroz edukaciju start up poduzeća te pripremu za predstavljanje pred investitorima.
 

Usvojen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ za financijsko razdoblje 2014. – 2020.

Europska komisija je dana 17.12.2014. usvojila prijedlog Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za financijsko razdoblje 2014. – 2020. (dalje u tekstu: Program).
 

U HBOR-u održan Liderov Klub izvoznika

Zagreb, 17. prosinca 2014. – HBOR je danas bio domaćin Liderovog 13. Kluba izvoznika na kojemu je sudjelovao i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske.
 

HBOR uveo novi program kreditiranja EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice

Potencijalni korisnici kredita mogu podnijeti zahtjev za kredit HBOR-a odmah nakon predaje natječajne dokumentacije Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST, Zagreb, 15. prosinca 2014.

U svezi izjave predsjednika Nezavisnih hrvatskih seljaka, Mate Mlinarića, o HBOR-ovom opstruiranju kapitalnih investicija u poljoprivredi u nastavku dajemo demanti ove netočne tvrdnje.
 

HBOR-u posebna nagrada Indeks DOP-a 2014.

U Zagrebu je 10. prosinca 2014. pod pokroviteljstvom prof.dr.sc. Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva gospodarstva, održana 6. nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju. U sklopu konferencije dodijeljene su i nagrade za Indeks DOP-a - natječaja za ocjenu dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća kojeg su ove godine, po 7. put, proveli HGK i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.
 

Europska komisija i Vlada Republike Hrvatske su dana 12. prosinca 2014. prihvatile prijedlog Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014. – 2020.

Europska komisija i Vlada Republike Hrvatske su istoga dana, 12. prosinca 2014. godine, prihvatile prijedlog Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ za financijsko razdoblje 2014. – 2020 (dalje: Program).
 

Radionica za male izvoznike i izvoznike početnike, Zagreb, 15.12.2014.

HBOR organizira radionicu koja će se održati 15. prosinca 2014. (ponedjeljak) u prostorijama HBOR-a, Gajeva 33, 10000 Zagreb s početkom u 10,00 sati.
 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, u Požegi, srijeda 10.12.2014.

HBOR u suradnji s HGK – ŽK Požega organizira radionicu „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“ koja će se održati u srijedu, 10. prosinca 2014. godine, od 11,00 do 12,30 sati, u HGK – ŽK Požega, Vukovarska 6, Požega
 

HBOR omogućio povoljno i jednostavno osiguranje i najmanjih izvoznih poslova

Društvo koje posluje uz profitnu maržu od 10%, za pokriće relativno malog nenaplaćenog potraživanja od 5.000 eura, mora povećati svoj promet za 50.000 eura
Za 25 eura taj iznos od sada može osigurati u HBOR-u
 

HBOR na 10. Goranskom sajmu malog poduzetništva 12. 12.2014.

Lokalna akcijska grupa (LAG) Gorski kotar organizira, u okviru 10. Goranskog sajma malog poduzetništva Gorskog kotara, stručni skup na temu - Program ruralnog razvoja 2014.-2020.godine s osvrtom na komentare Europske komisije.
 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 4.12.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 4. prosinca 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

OBJAVLJENI NOVI NATJEČAJI IZ NACIONALNOG PROGRAMA POMOĆI SEKTORU VINA 2014.-2018., ZA MJERE "RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA" I "INVESTICIJA U VINARIJE I MARKETING VINA"

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je dana 19.11.2014. u Narodnim novinama br. 136/14 objavila je dva javna natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018., i to za mjere „Restrukturiranje i konverzija vinograda“ i „Investicija u vinarije i marketing vina“.
 

Održana 13. HBOR-ova Međunarodna konferencija o poticanju izvoza

Zagreb, 24. studeni 2014. – danas je u hotelu Westin u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske održana trinaesta Međunarodna konferencija o poticanju izvoza u organizaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Zoran Milanović, a svojim uvodnim govorima sudionicima su se obratili Vladimir Kristijan, predsjednik Uprave HBOR-a i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.
 

Vladimir Kristijan izabran za potpredsjednika ELTI-a

Dodatna potvrda međunarodnom ugledu HBOR-a

Zagreb, 19. studenog 2014. – Vladimir Kristijan, predsjednik Uprave HBOR-a jednoglasno je izabran za potpredsjednika udruge na drugoj redovnoj Generalnoj skupštini Udruge europskih dugoročnih investitora, (European Long-Term Investors Association – ELTI).

 

RASPISAN NOVI NATJEČAJ ZA MJERU 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (nadalje: APRRR) raspisala je novi natječaj za Podmjeru 5.2. u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“.
 

Radionica “7 koraka do kredita”, Rijeka, petak 28.11.2014.

"HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar, u suradnji sa Startup inkubatorom Rijeka i Regionalnom razvojnom agencijom PORIN organizira radionicu - 7 koraka do kredita koja će se održati dana 28.11.2014.godine u prostorijama inkubatora, Ružićeva ulica br. 14 (II kat) s početkom u 16,00 sati.

 

Održane IV. Partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

U Zagrebu su dana 10.11.2014., u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU (dalje: MRRFEU), održane IV. Partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. “. Konzultacijama je tako nastavljen proces savjetovanja sa zainteresiranim partnerima i javnošću, započet u lipnju 2013., a vezan uz planiranje i programiranje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (dalje: ESI).

 

Europska komisija usvojila Partnerski sporazum s Hrvatskom

Sukladno Uredbi (EU) br. 1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013., svaka država članica EU obvezna je podnijeti Partnerski sporazum kojim se utvrđuje nacionalna strategija za korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova (dalje: ESI).

 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, u Karlovcu, četvrtak 20.11.2014.

HBOR u suradnji s HGK – ŽK Karlovac organizira radionicu „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“ koja će se održati u četvrtak, 20. studenog 2014. god. s početkom u 10:00 sati u HGK - Županijskoj komori Karlovac.

 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Sisku, utorak 18.11.2014.

HBOR Područni ured za Liku će u utorak, 18. studenog 2014. godine u suradnji sa HGK, Županijskom komorom Sisak održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama HGK, Županijska komora Sisak, Kranjčevićeva 16, s početkom u 10,00 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 11:30.
 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, u Otočcu, ponedjeljak 17.11.2014.

HBOR u suradnji s HGK – ŽK Otočac organizira radionicu „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“ koja će se održati ponedjeljak, 17. studenog 2014. god. s početkom u 10:00 sati u HGK - Županijskoj komori Otočac, Ulica Kralja Zvonimira 16, Otočac.

 

HBOR na forumu – Mladi u poduzetništvu, Rijeka 17.11. 2014.

Centar za tehničku kulturu Rijeka (Školjić 6) organizira 17.studenog 2014.godine u Rijeci forum - Mladi u poduzetništvu, u okviru kojeg će se održati i HBOR-ova prezentacija kreditnih programa namijenjenih financiranju ciljnih skupina.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Karlovcu, četvrtak 13.11.2014.

HBOR Područni ured za Liku će u četvrtak, 13. studenog 2014. godine u suradnji sa HGK, Županijskom komorom Karlovac održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama HGK, Županijska komora Karlovac, s početkom u 10,00 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 11:30.
 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, u Sisku, utorak 11.11.2014.

HBOR u suradnji s HGK – ŽK Sisak organizira radionicu „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“ koja će se održati u utorak, 11. studenog 2014. god. s početkom u 10:00 sati u HGK - Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak (velika dvora na u prizemlju).
 

IV. Partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020., 10. studenog 2014., Zagreb

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira 10. studenog 2014., u hotelu International u Zagrebu (Miramarska 24), četvrte partnerske konzultacije o prijedlogu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za financijsko razdoblje 2014.-2020.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Gospiću, petak 7.11.2014.

HBOR Područni ured za Liku će u petak, 7. studenog 2014. godine u suradnji sa Obrtničkom komorom Ličko-senjske županije održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama Obrtničke komore Ličko-senjske županije s početkom u 10,00 sati.
 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 6.11.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 6. studenog 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

Radionica „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“, u Rijeci, četvrtak 6.11.2014.

HBOR u suradnji s HGK – ŽK Rijeka organizira radionicu „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje potraživanja“ koja će se održati u četvrtak, 06. studenog 2014. god. s početkom u 10:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju).
 

Nova Uprava HBOR-a predstavila mjere za potporu gospodarstvu

Zagreb, 23. listopada 2014. – Vladimir Kristijan, predsjednik Uprave HBOR-a na današnjoj konferenciji za medije predstavio je nove mjere koje će provoditi HBOR u cilju jače potpore gospodarstvenicima. Na konferenciji su uz članove Uprave HBOR-a Martinu Jus i Gorana Filipića sudjelovali i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Boris Lalovac, ministar financija i predsjednik Nadzornog Odbora HBOR-a.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Puli, utorak 04.11.2014.

HBOR Područni ured za Istru će u utorak, 4. studenog 2014. godine u suradnji sa HZZ, Područni ured Pula održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama Istarske razvojne agencije, Mletačka 12/IV s početkom u 10,00 sati.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Otočcu, utorak 04.11.2014.

HBOR Područni ured za Liku će u utorak, 4. studenog 2014. godine u suradnji sa HGK, Županijskom komorom Otočac održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama HGK, Županijska komora Otočac s početkom u 10,00 sati.
 

Goran Filipić imenovan novim članom Uprave HBOR-a

Zagreb, 16. listopada 2014. - Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak prihvatio je prijedlog Vlade Republike Hrvatske za imenovanje Gorana Filipića članom Uprave HBOR-a.
 

U Zagrebu 15.10.2014. održana Konferencija „Izvori financiranja EU projekata-mogućnosti i izazovi“

Dana 15. listopada 2014. u Zagrebu je, u suorganizaciji HGK i HBOR-a, održana konferencija „Izvori financiranja EU projekata – mogućnosti i izazovi“, čiji je cilj bio upoznati potencijalne korisnike EU fondova sa svim novostima i mogućnostima te bankarskih uslugama vezanim uz financiranje njihovih projekata, kao i iskustvima drugih zemalja članica.
 

Radionica „7 koraka do kredita“ u Rijeci, četvrtak 23.10.2014.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar će u četvrtak, 23.listopada 2014.godine u suradnji sa Centrom za tehničku kulturu Rijeka održati radionicu "7 koraka do kredita". Radionica će se održati u prostorijama Centra za tehničku kulturu u Rijeci, Školjić 6, 1.kat s početkom u 10,00 sati.
 

Besplatne edukacije u sklopu „Poslovnog uzleta“ u Rijeci 20. listopada 2014.

Nakon Jastrebarskog, Zagreba i Pregrade, „Poslovni uzlet“ će se održati 20. listopada i u Rijeci.
 

Omogućen prijenos uživo (live streaming) konferencije „Izvori financiranja EU projekata - mogućnosti i izazovi“

HBOR i Hrvatska gospodarska komora u završnoj su fazi organizacije konferencije „Izvori financiranja EU projekata – mogućnosti i izazovi“ koja će se održati 15. listopada 2014. godine s početkom u 9 sati, u kongresnom centru Green Golda, Radnička cesta 50, Zagreb.
 

Info dan HBOR-a u Sisku, utorak 14.10.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, u utorak 14. listopada 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

RASPISAN NATJEČAJ ZA MJERU 5.2.

„Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“
 

Održana šesta sjednica Povjerenstva Vlade za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva: potvrđena provedba mjera drugog tromjesečja iz Akcijskog plana podrške izvozu 2014. – 2015.

Zagreb, 24. rujna, 2014. - u Banskim dvorima održana je šesta sjednica Povjerenstva za internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, kojeg čine predstavnici 19 institucija – ministarstava, agencija, poslovnih udruženja HGK, HIZ, HUP i HOK te HNB-a, HBOR-a i Ekonomskog instituta. Sjednicu je vodio Joško Klisović, koordinator Povjerenstva i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.
 

Konferencija „Izvori financiranja EU projekata-mogućnosti i izazovi“, 15.10.2014., Zagreb

HBOR i Hrvatska gospodarska komora-Europska poduzetnička mreža organiziraju konferenciju „Izvori financiranja EU projekata – mogućnosti i izazovi“ koja će se održati 15. listopada 2014. godine s početkom u 9 sati, u kongresnom centru Green Golda, Radnička cesta 50, Zagreb.
 

Prezentacija „Izvozni programi i osiguranje naplate potraživanja“, Pula, 03.10.2014.

U sklopu 17. Obrtničkog sajma Istre dana 3.10.2014 s početkom u 15h u prostorijama HGK ŽK Pula, Carrarina 5 održat će se prezentacija „HBOR-ovi izvozni programi i osiguranje naplate potraživanja“.
 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 2.10.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 2. listopada 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

Info dan HBOR-a u Slavonskom Brodu, četvrtak 25.9.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljem Područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju, gospodinom Borisom Čagljem, održat će se u četvrtak 25. rujna 2014. godine u vremenu od 9,00 do 15,00 sati u prostorijama ŽK Slavonski Brod, Matije Mesića 9.
 

Info dan HBOR-a u Sisku, utorak 9.9.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, u utorak 9. rujna 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

HBOR objavio polugodišnje izvješće

Zagreb, 29. kolovoza 2014. – Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je danas polugodišnje financijsko izvješće za 2014. godinu. U izvještajnom razdoblju prihodi su iznosili 472,4 milijuna kuna, rashodi 377,7 milijuna kuna te je ostvaren pozitivan financijski rezultat u iznosu od 94,7 milijuna kuna.

 

Info dan HBOR-a u Karlovcu, četvrtak 4.9.2014.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Liku, Draženkom Draženović Kostelac, održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori ŽK Karlovac, Kralja Tomislava 19b, u četvrtak 4. rujna 2014. godine u vremenu od 10 do 16 sati.
 

HBOR i EIF potpisali CIP Ugovor o jamstvu

Od jeseni mikropoduzetnici lakše do kredita

Zagreb, 7. kolovoza 2014. - Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisali su Ugovor o jamstvu u okviru Posebnog programa za poduzetništvo i inovacije (CIP-EIP) s ciljem poticanja poslovnih banaka na kreditiranje mikro-poduzetnika, posebice početnika. Ugovor su potpisali Vladimir Kristijan predsjednik Uprave HBOR-a i Martina Jus članica Uprave HBOR-a, te Pier Luigi Gilibert, predsjednik EIF-a.