HBOR
Tražilica


 
Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva.
Kreditiranjem, osiguranjem izvoza od političkih i komercijalnih rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

 


Vijesti i najave

HBOR na 13.Drvno-tehnološkoj konferenciji, Opatija 30. i 31. svibnja 2016.

HBOR je suorganizator 13.Drvno-tehnološke konferencije koja će se održati 30. i 31.svibnja 2016.godine u Opatiji (Hotel 4 opatijska cvijeta).
 

HBOR na 2.međunarodnom sajmu FEC, Opatija 2. i 3.lipnja 2016.

HBOR će sudjelovati kao izlagač na 2.međunarodnom sajmu FEC - Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga koji će se održati 2. i 3. lipnja 2016.godine u Opatiji, Hotel Royal, V.C.Emina 10.
 

Info dan HBOR-a u Labinu, četvrtak 02.6.2016.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Istru, gospođom Cinzia Zubin, održat će se u prostorijama Udruženja obrtnika Labin, Rudarska ul. 1, Labin, u četvrtak 02. lipnja 2016. godine u vremenu od 9 do 12sati.
 

Info dan HBOR-a u Malom Lošinju, petak 27.05.2016.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG-om Kvarnerski otoci i Udruženjem obrtnika Cres-Lošinj organizira individualne razgovore za poduzetnike s otoka Lošinja s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović koji će se održati u sali za sastanke Knjižnice i čitaonice Mali Lošinj (ulaz iz Garibaldi ulice ), u petak, 27.05.2016.godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.
 

HBOR do 30.4. odobrio 40% više sredstava nego u istom razdoblju prošle godine

HBOR je tijekom prva četiri mjeseca ove godine nastavio s pozitivnim trendom u poslovanju te je tako od 1.1. do 30.4.2016. podržano 1.124 projekata u ukupnom iznosu od 2,3 milijarde kuna.
 

HBOR je snizio kamatnu stopu i ukinuo naknadu za rezervaciju sredstava za financiranje projekata jedinica lokalne i područne samouprave i društava u njihovom vlasništvu

S ciljem poticanja infrastrukturnih ulaganja od općeg interesa, HBOR je snizio kamatnu stopu s 4% na 3% za financiranje projekata jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i društava u njihovom većinskom vlasništvu. Dodatno za kreditiranje ovih projekata ukinuta je naknada za rezervaciju sredstava te je omogućeno i kreditiranja u kunama bez valutne klauzule. Ova mjera primjenjuje se do 31.12.2016. godine.
 

Otvoren je Javni natječaj HBOR-a za dodjelu donacija u 2016. godini „NOVI POGLEDI – INOVATIVNOST I IZVRSNOST U OBRAZOVANJU, KULTURI I UMJETNOSTI“

Cilj natječaja je pomoći provedbu i realizaciju projekata u kulturi, umjetnosti, obrazovanju i znanosti koji su temeljeni na novim idejama, inovativnom pristupu i originalnosti.
 

Info dan HBOR-a u Lokvama, ponedjeljak 23.05.2016. godine

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Gorski kotar, Udruženjem obrtnika Delnice i Udruženjem obrtnika Čabar organizira individualne razgovore poduzetnika Gorskog kotara s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović koji će se održati u prostorijama LAG Gorski kotar, Lokve, Šetalište golubinjak 6, u ponedjeljak 23.svibnja 2016. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.
 

Info dan HBOR-a u Požegi, ponedjeljak 23.05.2016.

HBOR Područni ured za Slavoniju i Baranju u suradnji sa ŽK Požega organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljem Područnog ureda Borisom Čagalj, koji će se održati u prostorijama ŽK Požega, Vukovarska 6, u ponedjeljak 23.05.2016. godine u vremenu od 9,00 do 13,00 sati.
 

Besplatna radionica za male izvoznike i izvoznike početnike, 3.6.2016., HBOR

HBOR organizira besplatnu radionicu za male izvoznike i izvoznike početnike na kojoj će predstaviti mogućnosti koje nudi kako bi im se olakšao nastup na inozemnim tržištima i pronalazak novih kupaca.
 

Info dan HBOR-a u Pazinu, četvrtak 19.5.2016.

Individualni razgovori poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda HBOR-a za Istru, gospođom Cinzia Zubin, održat će se u prostorijama Udruženja obrtnika Pazin,Dinka Trinajstića 2, Pazin, u četvrtak 19. svibnja 2016. godine u vremenu od 9 do 12sati.
 

OD SAD SREDSTVA ZA PRIPREMU I NAPLATU IZVOZNIH POSLOVA VEĆ PO KAMATI OD 3 POSTO

HBOR je smanjio osnovnu kamatnu stopu po programu Priprema izvoza koja sada iznosi 3 posto umjesto dosadašnjih 4. Za izvoznike početnike, odnosno ona društva koja prvi put izvoze ili izvoze prvi put novi proizvod ili na novo tržište osnovna kamatna stopa iznosi 2 posto.
 

HBOR u 2015. odobrio 2,5 puta više kredita nego godinu ranije

HBOR objavio godišnje financijske izvještaje

Zagreb, 12. travnja 2016. – Hrvatska banka za obnovu i razvitak objavila je danas revidirane godišnje financijske izvještaje za 2015. godinu

 

HBOR osigurao 150 milijuna eura za financiranje projekata srednje kapitaliziranih poduzeća

HBOR je s Europskom investicijskom bankom (EIB) potpisao Ugovor o financiranju projekata srednje kapitaliziranih (Mid-cap) društava u iznosu od 150 milijuna eura.
 Ovaj Ugovor dio je okvira u iznosu od 800 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzetnika te srednje kapitaliziranih poduzeća koji je HBOR potpisao s EIB-om 2014. godine.
 

HBOR potpisao Sporazum o suradnji sa EIB-om

Zagreb, siječanj 2016., s ciljem podržavanja procesa provođenja mjera za povećanje zaposlenosti, rasta i investicija, u okviru Plana ulaganja za Europu HBOR je potpisao Sporazum o suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB).