HBOR Jedinice lokalne i regionalne samouprave
Ulaganja jedinica lokalne i regionalne samouprave u poslovnu i turističku infrastrukturu stvaraju preduvjete za kvalitetniji razvoj pojedinog područja i ulaganja privatnog sektora te stvaranje novih radnih mjesta.

Jedinice lokalne i regionalne samouprave ulažu u manje projekte poput izgradnje igrališta i obnove škola, ali i u velike infrastrukturne projekte poput izgradnje poduzetničkih inkubatora, izgradnje i obnove vodovoda, kanalizacija, prometne infrastrukture i prometnica.

HBOR podupire infrastrukturna i druga ulaganja jedinica lokalne i regionalne samouprave povoljnim kreditnim uvjetima za financiranje projekata općina, gradova i županija kao i pravnih osoba u njihovom vlasništvu, a putem posebnog programa potiče i korištenje dostupnih sredstava EU fondova.

Projekt Zračna luka Dubrovnik

Jedan od korisnika ovih sredstava je Zračna luka Dubrovnik koja je projekt razvoja i obnove zračne luke ukupne vrijednosti 225 milijuna eura djelomično financirala iz Europskog fonda za strateške investicije, a ostatak kreditima EIB-a i HBOR-a.

Projekt se odnosio na više investicija u Zračnoj luci Dubrovnik s ciljem smanjenja gužve tijekom vršnih razdoblja prometa, poboljšanje kvalitete usluga za putnike, povećanje zaštite i sigurnosti te catering usluga u uvjetima budućeg rasta zračnog prometa. Investicija uključuje osiguranje kapaciteta dodatnog putničkog terminala, sanaciju postojeće uzletno-sletne staze, premještanje spremnika za avio gorivo i cijeli niz ostalih, s tim povezanih, infrastrukturnih poboljšanja.

Zahvaljujemo HBOR-u za pomoć u realizaciji ovako značajnog infrastrukturnog projekta koji doprinosi prometnom povezivanju Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom RH i EU. Roko Tolić, član uprave i direktor Zračna luka Dubrovnik