HBOR Investicijski fond Inicijative triju mora
Investicijski fond Inicijative triju mora (3SIIF) je namjenski komercijalni fond usmjeren na osnovna infrastrukturna ulaganja u regiji Inicijative triju mora. Ta regija obuhvaća države članice Europske unije (EU) u srednjoj i istočnoj Europi (CEE) koje graniče s Baltičkim, Jadranskim i Crnim morem. Ova regija ima najveće i najznačajnije potrebe za infrastrukturnim ulaganjima unutar EU. Kao najbrže rastuća regija u EU, nudi privlačnu kombinaciju relativno visokog rasta BDP-a i regionalne stabilnosti. Države regije triju mora su Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija.
3SIIF ulaže u infrastrukturu, odnosno dugoročna ulaganja u sektorima transporta, energetike i digitalne infrastrukture. Fond je usredotočen na projekte koji zahtijevaju značajna kapitalna ulaganja i nude atraktivan povrat na uložena sredstva.
Ulagatelji 3SIIF-a su regionalne razvojne banke, a fond je otvoren i dodatnom javnom i privatnom kapitalu. HBOR je jedan od ulagatelja u fond, no ne sudjeluje u odabiru poduzeća u koja će fond ulagati. Amber Infrastructure Group je investicijski savjetnik fonda i odgovoran je za izbor projekata, upravljanje imovinom fonda i prikupljanje dodatnog kapitala.

IZNOSI INVESTICIJE

Ulaganje u pojedinačni projekt ili tvrtku iznosi minimalno 30 milijuna eura.

KOME SU SREDSTVA NAMIJENJENA

Sredstva su namijenjena za provedbu projekata u sektoru energetike, prometa i digitalne infrastrukture. 3SIIF ulaže u projekte i tvrtke koje posjeduju ili razvijaju infrastrukturnu imovinu i usredotočit će se na ulaganja koja zahtijevaju značajne kapitalne izdatke. Fond može ulagati u manjinske i većinske udjele u odabranim projektima, provoditi ulaganja u zajedničke pothvate (joint venture) te je u mogućnosti preuzeti rizik izgradnje infrastrukture za projekte koji imaju ishođenu projektnu dokumentaciju.

KOME SE PODUZETNICI MOGU OBRATITI

e-mail adresa: 3siif@amberinfrastructure.com 
web adresa: https://3siif.eu/ 
                     https://www.amberinfrastructure.com/our-funds/three-seas-initiative-investment-fund/