HBOR TURIZAM
Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u RH, a HBOR podupire ulaganja u razvoj turističke ponude  povoljnim kreditnim uvjetima.

Kratkoročni krediti koriste se za pripremu turističke sezone, odnosno financiranje potrebnih obrtnih sredstava za nabavu hrane, pića, sitnog inventara te tekuće održavanje. Dugoročni krediti namijenjeni su za ulaganje u osnovna sredstva - kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju i opremanje objekata.

Krajnji cilj povoljnih kreditnih uvjeta za ulaganja u turizam je produžetak turističke sezone, a postiže se razvijanjem većeg smještajnog kapaciteta, podizanjem razine usluge i povećanjem kategorizacije hotelsko-turističkih društava. Krajnji korisnici kreditnih programa u turizmu su mala, srednja, ali i velika društva poput Valamar Riviere.  

Investicije su glavni pokretač rasta i razvoja

Valamar Riviera vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj i jedan od najaktivnijih investitora u sektoru s 3 milijarde kuna ulaganja u posljednjih 13 godina. S 25 hotela i ljetovališta te 13 kamping ljetovališta, Valamar posluje u četiri atraktivne destinacije na hrvatskoj obali Jadrana od Istre i Kvarnera do Dubrovnika. Planiranim ulaganjima u 2017. godini u vrijednosti od preko 750 milijuna kuna, Valamar Riviera nastavlja s dosad najvećim investicijskim ciklusom u turistički portfelj. Kontinuirano ulažu u povećanje kvalitete proizvoda, usluga i sadržaja što svakodnevno prepoznaje šira zajednica, struka, institucije i partneri. Vrijedne nagrade i certifikati dodijeljeni kompaniji i zaposlenicima svrstavaju Valamar Rivijeru u sam vrh hrvatskog turizma.

"Cilj nam je dodatno intenzivirati ulagačke aktivnosti investirajući u portfelj od 1,5 do 2 milijarde kuna do 2020. godine, a vjerujemo da će dosadašnja iznimno uspješna suradnja s HBOR-om biti nastavljena i u našim budućim ulaganjima, " ističu iz Uprave Valamar Riviere.