HBOR Kreditiranje poduzetnica
Mogućnosti za poduzetnice rastu, a HBOR-ovi programi kreditiranja poduzetništva žena doprinose tome. Osim toga, Republika Hrvatska jedna je od rijetkih zemalja sa Strategijom razvoja poduzetništva žena. U skladu s akcijskim planom provedbe te strategije, cilj HBOR-ovog kredita je poticanje osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena.

HBOR-ovim sredstvima poduzetnice mogu financirati 100 posto investicije u iznosu do 700 tisuća kuna uz kamatnu stopu od 2 posto, a za veće investicije na raspolaganju su im svi ostali kreditni programi HBOR-a.

Uspjeh je kada ujutro ideš na posao s veseljem

Modna priča brenda XD XENIA DESIGN vlasnice Ksenije Vrbanić započela je u Čakovcu 1986. godine. Inovativnim dizajnom i nekonvencionalnim stilom i krojevima gospođa Vrbanić uspjela se probiti u sam vrh hrvatske i svjetske modne scene. Danas se njene kolekcije prodaju u više od 350 trgovina diljem svijeta te se izlažu na najpoznatijim modnim sajmovima, a većina kolekcije se proizvodi za izvoz na tržište Njemačke, SAD-a, Luksemburga, Velike Britanije, Finske i drugih zemalja. Unatoč teškom stanju u hrvatskoj tekstilnoj industriji poduzetnica se konstantno širi na nova tržišta te zapošljava nove djelatnike.

Suradnja HBOR-a i gospođe Vrbanić započela je 2011. godine investicijom u izgradnju XD dizajn centra Ksajpa u Čakovcu te dodatnom investicijom u uređenje okoliša čime je zaokružena priča XD dizajn centra kojim su se ostvarili veći kapaciteti proizvodnje.

Gospođa Vrbanić ističe: "Uspjeh je kada postigneš priznanje na profesionalnoj razini iz segmenta prodaje na internacionalnoj razini i kada krajnji kupci jedva čekaju da stigne nova kolekcija koja se zbog toga rasproda u trenu. Kada se rade liste čekanja za novu pošiljku. A uspjeh je i što radimo u vlastitom prostoru, XD dizajn centru na 2500 četvornih metara, sa zadovoljnim suradnicima, u okruženju prirode, opremljenim visokom tehnologijom, organizacijski postavljenim po mjeri čovjeka. Uspjeh je kada ujutro ideš na posao s veseljem."