HBOR Suradnja s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
S ciljem uspostavljanja znanstveno-razvojne suradnje usmjerene prvenstveno na poticanje zapošljavanja studenata, posebice onih pri završetku studija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i HBOR potpisali su Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji.

Očekivani efekti uspostavljene suradnje su višestruki, a odnose se na uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga i razmjenu poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja poslovnih odnosa i suradnje.

Osim toga, suradnja dvije institucije pomoći će realizaciji tematskih istraživanja, organizaciji seminara, edukativnih programa i konferencija, okupljanju znanstvenika i stručnjaka te drugih oblika poslovne suradnje u okvirima djelatnosti HBOR-a i Fakulteta.

Suradnja započinje održavanjem HBOR-ove radionice „7 koraka do kredita“ 14. 5. 2018., a namijenjena je studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, s ciljem pružanja osnovnih znanja u razumijevanju procesa traženja i odobravanja kredita kao izvora financiranja i razvoja poslovanja te razumijevanja analize kreditnog zahtjeva, kao i povećanja financijske pismenosti radi uspješnog samostalnog poslovanja.