HBOR ESIF financijski instrumenti
Financijski instrumenti učinkovit su način primjene financijskih resursa dostupnih Republici Hrvatskoj iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Osim vidljivih prednosti recikliranja sredstava tijekom dugoročnog razdoblja, financijski instrumenti pomažu i u mobilizaciji dodatnih javnih ili privatnih suinvesticija. Mogu se koristiti u obliku zajmova, jamstava ili drugih mehanizama.

ESIF Krediti za rast i razvoj

ESIF Krediti za rast i razvoj su dugoročni investicijski krediti za male i srednje poduzetnike koji posluju duže od dvije godine, te koji planiraju ulaganja u prerađivačkoj industriji, turizmu, kreativnoj industriji i uslugama temeljenim na znanju. Investicijski krediti s niskim kamatnim stopama i bez redovnih naknada koje se naplaćuju prilikom odobrenja i korištenja kredita odobravaju se putem Erste & Steiermärkische Bank d.d., Privredne banke Zagreb d.d. i Zagrebačke banke d.d.
više...

ESIF Krediti za energetsku učinkovitost

ESIF Krediti za energetsku učinkovitost namijenjeni su financiranju ulaganja u energetsku učinkovitost i poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, u svrhu postizanja energetskih ušteda. Odobravaju se izravno putem HBOR-a. više...