HBOR Sniženje kamatnih stopa za inovativne projekte
Kamatne stope za inovativne male i srednje poduzetnike od sada su niže od 0,422 do 0,572 postotnih bodova ovisno o veličini poduzeća zahvaljujući uključivanju HBOR-a u kreditiranje po InnovFin SME garancijskom programu .

HBOR je najavio provedbu novog modela financiranja sa sniženim kamatnim stopama na XX. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu. XX. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na temu "Poduzetništvo bez prepreka" u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta održano je 1. i 2. rujna 2016. godine u Splitu. jus-konferencija-split-innovfin

Za inovativna poduzeća 20 milijuna eura po kamatnim stopa nižim od 0,422 do 0,572 posto

Tijekom panela „Iskorak u financiranju poduzetnika – jednaki uvjeti financiranja kao u EU“ na kojem su sudjelovali predstavnici HAMAG-BICRO-a, Hrvatske poštanske banke i HBOR-a bilo je više riječi o mogućnostima financiranja razvoja poslovanja te uvjetima koji se nude malim i srednjim poduzetnicima. Martina Jus, članica Uprave HBOR-a tom prilikom je istaknula da je u prvih 7 mjeseci po svim HBOR-ovim programima malim i srednjim poduzetnicima odobreno 3,9 milijardi kuna što je što je 2 i po puta više nego u istom razdoblju prošle godine te najavila početak provođenja kreditiranja po InnovFin SME garancijskom programu po kojem će već sada vrlo povoljne kamatne stope za male i srednje poduzetnike biti niže od 0,422 do 0,572 postotnih bodova ovisno o veličini poduzeća. HBOR je unutar ovog proizvoda ugovorio kreditni portfelj od 20 milijuna eura te će model provedbe uključivati izravno financiranje HBOR-a preko postojećih programa kreditiranja čime se olakšava provedba ovog proizvoda. Provođenje ovog modela kreditiranja započet će već u rujnu.