HBOR EU fondovi
Hrvatskoj je u razdoblju 2014. – 2020. iz sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova alocirano 10,6 milijardi eura.

Cilj HBOR-a je olakšati i poticati apsorpciju bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije te posredno doprinijeti održivom razvoju i uravnoteženom gospodarskom rastu Republike Hrvatske.

HBOR je osmislio poseban program kreditiranja kojima se predfinanciraju i sufinanciraju projekti koji se kandidiraju za neki od programa ESI fondova.

Jedan od uspješnih primjera korištenja sredstava EU fondova za unapređenje poslovanja je i obitelj Polić.

Stella Mediterranea d.o.o.

Priča društva Stella Mediterranea d.o.o. je započela na otoku Mljetu 2002. godine. Vodeći se idejom oživljavanja gastronomske tradicije Dalmacije i Mediterana, vlasnici Melita i Andrija Polić započeli su proizvodnju delicija po stoljetnim recepturama obiteljskih predaka koje su prilagodili suvremenim tehnološkim procesima. Proizvodnja se bazira na prirodnim i zdravim namirnicama mediteranskog kraja - suhoj smokvi, maslinama, šljivama, narančama i bademima, kao i tradicionalnim recepturama za pripremu delicija. Proizvodi su izvanredno pozicionirani na tržištu zahvaljujući visokoj kvaliteti sirovina, kao i finalnih proizvoda, usavršene proizvodnje te usklađivanja s europskim i svjetskim proizvodnim normama.

Od 2011. godine razvoj poslovanja društva prati i HBOR kreditnim sredstvima i to investicijama u izgradnju i opremanje objekta za proizvodnju u Klisu. Najnovija investicija, koju HBOR također kreditno prati, odnosi se na ulaganje u novi prezentacijsko – prodajni kompleks Etno Agro Parka Stella Croatica, koji se osim HBOR-a realizira i sredstvima EU fondova.

Očekujemo da će ova investicija značajno utjecati na naše poslovanje te na povećanje direktne prodaje, a samim time i na povećanje proizvodnje u već postojećim proizvodnim kapacitetima. Izgradnjom zabavnog Parka Stella Croatica u Klisu obogatiti ćemo turističku ponudu Splita i naše županije Govori se da je poduzetnička klima loša, da se ne može investirati, ali iz naše perspektive, evo, ništa od toga nije točno. I s Ministarstvima, državnim agencijama, lokalnom zajednicom a posebice s HBOR-om uz uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova imali smo iznimno kvalitetnu suradnju koja se ogleda u proizvodnim objektima, prezentacijsko-prodajnom kompleksu i etno-selu“ – zadovoljan je suradnjom s državnim institucijama gospodin Andrija Polić.

 

[button_subscribe]

Gdje se mogu pronaći informacije o objavljenim natječajima?

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Strukturnih (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond) i Kohezijskog fonda objavljuju se na središnjoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog garancijskog poljoprivrednog fonda i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo objavljuju se na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: http://www.apprrr.hr/.