HBOR Alan Herjavec, član Uprave HBOR-a sudjelovao na konferenciji Next Level Hrvatska – regionalni razvoj Hrvatske
U sklopu konferencije „Next Level Hrvatska - regionalni razvoj“, Alan Herjavec, član Uprave HBOR-a sudjelovao je na panelu „Strategije i regije: poslovni modeli - superjunaci razvoja“. Konferencija je održana 3. 6. 2024. u Zagrebu u organizaciji medijske kuće Bloomberg Adria.
 
Alan Herjavec je istaknuo kako je Hrvatska banka za obnovu i razvitak od svog osnutka orijentirana na financiranje projekata koji doprinose gospodarskom i socioregionalnom razvoju. Najavio je i novi financijski instrument - Urbani razvojni fond koji je namijenjen ulaganjima subjekata javnog sektora.
 
"Urbani razvojni fond je financijski instrument koji ima strukturu kombinacije kredita i bespovratnih sredstava u vidu kapitalnog rabata koji može iznositi i do 50 posto ukupnog iznosa kredita. Radi se o vrlo atraktivnom proizvodu koji po prvi puta omogućuje da se sredstvima EU fondova projekti javne infrastrukture obogaćuju komercijalnim sadržajima koji ostvaruju  prihode od naplate usluga korištenja", izjavio je Alan Herjavec.
 
Uz Alana Herjavca, na panelu su sudjelovali Nataša Mikuš Žigman, direktorica sektora Poslovne održivosti i zelene transformacije Podravke, Marko Ćosić, predsjednik Uprave Đuro Đakovića, Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte i Nikola Mikša, član Uprave OTP banke zadužen za sektor financija.