HBOR Alan Herjavec član Upravnog odbora ELTI-a
Alan Herjavec, član Uprave HBOR-a imenovan je članom Upravnog odbora Europskog udruženja dugoročnih investitora (ELTI). Izborom Alana Herjavca u Upravni odbor ELTI-a, članice udruge iskazale su daljnju potporu HBOR-u kao dugogodišnjem partneru u poticanju dugoročnih investicija.
 
Na izvanrednoj Skupštini koja je održana 20. i 21. srpnja 2023. u Madridu izabran je i novi predsjednik udruge ELTI, Dario Scannapieco, izvršni direktor talijanske Cassa Depositi e Prestiti.
 
Skupština je održana u okviru svečanosti obilježavanja 10. obljetnice osnutka ELTI-a pod sloganom „Zajedno možemo više“. HBOR je bio jedan od suosnivača udruženja koje danas broji 32 člana iz 21 države članice EU, 2 zemlje kandidatkinje i 2 međunarodne financijske institucije, a Europska investicijska banka stalni je promatrač u udruženju.
 
ELTI djeluje u ulozi glasnogovornika svojih članica u poslovima s institucijama i tijelima EU, posebice u smislu promicanja dugoročnih ulaganja usklađenih s ciljevima i inicijativama koje Europska komisija razvija za poticanje održivog i uključivog rasta.
 
Putem članstva u ELTI-u, HBOR sudjeluje u kreiranju zajedničkih stajališta uglednih financijskih institucija te se nalazi na izvoru svih relevantnih informacija iz domene financijskih, političkih i pravnih inicijativa i mjera koje provode institucije EU-a.