HBOR Član Uprave Josip Pavković na Godišnjoj skupštini Grupacije Inter-američke banke za razvoj (IDBG)
Hrvatsko izaslanstvo, predvođeno ministrom financija Markom Primorcem, sudjelovalo je na Godišnjoj skupštini Grupacije Inter-američke banke za razvoj (IDBG) održanoj od 7. do 10. 3. 2024. godine u Punta Cani u Dominikanskoj Republici. Hrvatsku banku za obnovu i razvitak tom je prilikom predstavljao član Uprave Josip Pavković.

U sklopu Godišnje skupštine održan je i sastanak čelništva hrvatske delegacije sa čelnicima Inter-američke banke za razvoj, pri čemu je naglašena ključna uloga IDBG-a u regiji Latinske Amerike i Kariba. Upućena je zahvala ministru financija Marku Primorcu, koji je i guverner Grupacije Inter-američke banke za razvoj (IDBG) za RH, na izvrsnoj suradnji i podršci Hrvatske održivom razvoju regije Latinske Amerike i Kariba.
 
Tijekom razgovora posebna pažnja posvećena je ključnim prioritetima poput rodne ravnopravnosti, suočavanja s klimatskim promjenama te jačanja institucionalnih kapaciteta. Čelništvo IDBG-a detaljno je informiralo hrvatsko izaslanstvo o planiranim aktivnostima Banke u predstojećem razdoblju te iskazalo snažnu podršku Hrvatskoj u procesu pristupanja OECD-u.
 
Na marginama Godišnje skupštine IDBG-a Josip Pavković imao je priliku susresti se s predsjednikom Zapadnoafričke razvojne banke Sergeom Ekuéom, čelnicima Srednjoameričke banke za ekonomsku integraciju i Brazilske razvojne banke, kao i brojnim drugim predstavnicima međunarodnih razvojnih institucija, od kojih su većina članice IDFC-a, kao i HBOR.
 
Inter-američka razvojna banka osnovana je 1959. godine i vodeća je razvojna banka u pružanju dugoročnog financiranja s ciljem gospodarskog, društvenog i institucionalnog razvoja Latinske Amerike i Kariba. Hrvatska je članica IDBG-a od 1993. godine, a Inter-američke investicijske korporacije od 2019. godine.