HBOR HBOR na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru
Hrvatska banka za obnovu i razvitak sudjelovala je na ovogodišnjem, 25.  Međunarodnom sajmu gospodarstva koji se održava od 16. do 20. travnja 2024. u Mostaru. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Republika Hrvatska.

U sklopu međunarodnog sajma 17. travnja  2024. održan je 3. Mostarski ekonomski forum pod nazivom EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu - iskustva Republike Hrvatske. U okviru foruma HBOR je organizirao panel pod nazivom „Internacionalizacija i prekogranična suradnja“.

Na forumu su sudjelovali Željko Zadro, predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera, Svjetlan Stanić, predsjednik Uprave Stanić Grupe, Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete, Ivan Pandurević, predsjednik Uprave Agro Invest Grupe te  Dalibor Milinković, v.d. izvršni direktor za projekte i razvoj Razvojne banke Federacije BiH. Moderator panela bio je Josip Grgić iz HBOR-a.

Sudionici konferencije bili su europarlamentarci, ministri iz Vlade Republike Hrvatske, ministri iz Vlade Federacije BiH, stručnjaci iz gospodarskih komora iz okruženja te predstavnici renomiranih tvrtki iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

- Hrvatska banka za obnovu i razvitak nastavlja svoju zadaću unapređenja ekonomske suradnje s BiH. Očekujemo da će forum pružiti daljnju platformu za razmjenu ideja i poticanje novih projekata. Mi u HBOR-u nismo fokusirani samo na poticanje hrvatskog gospodarstva, već i na izgradnju poslovnih odnosa s našim susjedima, potičući ekonomsku suradnju i zajednički rast - izjavio je tom prigodom predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo.

Dodao je da, iako je trenutna robna razmjena između RH i BiH solidna, postoji znatan potencijal za njezino proširenje i poboljšanje, a HBOR tu može značajno pridonijeti kroz svoje kreditne programe namijenjene izvozu, programe osiguranja izvoza, ali isto tako i kroz kreditiranje kupnje poslovnih udjela, što izravno utječe na rast stranih ulaganja u BIH.