HBOR Na Danu poduzetništva Grada Pakraca predstavljene aktivnosti HBOR-a
Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda za Slavoniju i Baranju HBOR-a sudjelovao je na Danu poduzetništva Grada Pakraca, održanom 18. ožujka u Pakracu u organizaciji Grada Pakraca, Lokalne razvojne agencije Grada Pakraca ''PAK-RA'' i Poduzetničkog centra Pakrac.

Hrvoje Bujanović, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, čestitao je okupljenim poduzetnicima i obrtnicima na svemu što čine, konstatirajući kako su mikro i mali poduzetnici i obrtnici temelji gospodarstva.

- Politika Vlade Republike Hrvatske je zadržati socijalnu koheziju, zaštiti kupovnu moć građana, ali naravno bez poduzetnika koji su kičma razvoja i koji činite veliki dio BDP-a nema razvoja. Hvala vam i čestitam vam na svemu što činite jer ste vi, mikro i mali poduzetnici i obrtnici kotač razvoja hrvatskog gospodarstva - istaknuo je Bujanović.

Županica  Požeško-slavonske županije Antonija Jozić pozvala je sve prisutne da se i ove godine prijave na Javni poziv iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva koji će Požeško-slavonska županija uskoro raspisati.

Na Danu poduzetništva predstavljeni su programi i projekti Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). O mogućnostima za financiranje HBOR-a govorio je Boris Čagalj, voditelj područnog ureda za Slavoniju i Baranju, a o programima i projektima HAMAG BICRO-a govorili su Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave te  Maja Ljubić Čmelar iz HAMAG-BICRO ispostave Požega.