HBOR Predsjednik HBOR-a Hrvoje Čuvalo na godišnjoj konferenciji BestInvest Hrvatska
Predsjednik HBOR-a Hrvoje Čuvalo sudjelovao je na godišnjoj konferenciji BestInvest Hrvatska u organizaciji Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije, održanoj 12. lipnja 2024. u hotelu Westin u Zagrebu.

„Hrvatska banka za obnovu i razvitak ključna je za razvoj tržišta rizičnog kapitala te više od desetljeća predstavlja središnje mjesto razvoja ove industrije. U zadnjih pet godina HBOR je pokrenuo niz novih inicijativa, uključujući CROGIP i CEETT i partnerstvo s Europskim investicijskim fondom, u koje je do sada uloženo 50 milijuna eura, a taj iznos uvećan je za kapital privatnih ulagača od 300 milijuna eura, što sve zajedno predstavlja raspoloživ kapital za brzorastuća i inovativna hrvatska poduzeća. Nove inicijative uključuju CROGIP 2, te inicijativu tri mora, a tu su i novi financijski instrumenti koje će HBOR moći kreirati nakon rigoroznog procesa odobrenja od strane Europske komisije iz InvestEU programa“ istaknuo je Hrvoje Čuvalo na BestInvestu.

Na konferenciji su dodijeljene godišnje nagrade za najbolja ulaganja u brzorastuće kompanije i startupove tj. najbolja private equity i venture capital (PE&VC) ulaganja.

U kategorijama Osnivač godine nagradu je dobila Matija Nakić, osnivačica i direktorica Farseer, a Investitor godine je Provectus Capital Partners. Nagradu za Private equity investiciju godine osvojila je Invera Equity Partners za ulaganje u Muzej Iluzije. Venture Capital investicija godine ide Farseeru za prikupljanje venture capital ulaganja od Apertu Capital, SQ Capital i ostalih ulagača.

Događaj na kojem su se okupili investitori „teški“ preko 3 milijarde eura i najinovativniji hrvatski poduzetnici održan je četvrtu godinu za redom, a stručni žiri su činili eminentni stručnjaci iz poslovne zajednice.