HBOR Predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo u posjeti Razvojnoj banci Federacije BiH
Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Hrvoje Čuvalo posjetio je Razvojnu banku Federacije BiH s ciljem razmjene iskustava i unapređenja suradnje između ove dvije institucije.

HBOR je već dugi niz godina, od 2007., član Europskog udruženja javnih banaka (EAPB) u kojem je Hrvoje Čuvalo član Upravnog vijeća, a kojem se u budućem razdoblju želi priključiti i Razvojna banka Federacije BiH. 
Razmjena iskustava i znanja koje HBOR ostvaruje kao dugogodišnji član ovog i drugih europskih udruženja (poput ELTI-a) bio je jedan od fokusa radnog sastanka. 

"Susret  s gospodinom Čuvalom, predsjednikom Uprave HBOR-a iniciran je odmah nakon našeg nedavnog susreta s predstavnicima Europskog udruženja javnih banaka, kako bismo razmijenili informacije i iskustva o benefitima članstva u Europskom udruženju javnih banka. HBOR je dugogodišnji član ovog, ali i drugih europskih udruženja i ovom prilikom smo dobili korisne informacije o načinu pristupanja u europska udruženja, benefitima i suradnji s drugim članicama. Pored toga, razgovarali smo  o budućim načinima suradnje ove dvije institucije," izjavio je Borislav Trlin, predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije BiH.

„Drago mi je da kolegama iz Razvojne banke Federacije BiH možemo prenijeti svoja znanja i iskustva koja smo stekli dugogodišnjim članstvom u EAPB-u, ali i drugim međunarodnim financijskim udruženjima. HBOR u svom međunarodnom djelovanju aktivno radi u okviru EAPB-a na približavanju Razvojne banke Federacije BiH EU udruženjima, na ukupnom putu približavanja BiH Europskoj uniji“, istaknuo je Hrvoje Čuvalo.