HBOR Predstavnici HBOR-a na Liderovom Financijsko-investicijskom forumu
Predstavnici HBOR-a, predsjednik Uprave Hrvoje Čuvalo i savjetnik Uprave Hrvoje Galičić sudjelovali su na ovogodišnjem Liderovom Financijsko-investicijskom forumu, održanom 5. i 6. lipnja 2024. u hotelu Westin u Zagrebu.

Predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo sudjelovao je na prvom panelu posvećenom održivom financiranju za dugoročno održivo gospodarstvo. Predstavio je novi financijski instrument HBOR-a Urbani razvojni fond koji bi, kako je rekao, već sljedeći tjedan trebao postati operativan i kojim se prvi put omogućuje da se sredstvima EU fondova projekti javne infrastrukture obogaćuju komercijalnim sadržajima.

Kako je rekao, korisnici ovog instrumenta mogu biti jedinice lokalne samouprave, gradovi, županije, udruge, ustanove, ali i tvrtke kojima je na raspolaganju 170 milijuna eura od čega je pola došlo iz EU fondova, a druga polovica iz HBOR-a.
„Teško ćete danas naći povoljniju kreditnu liniju od ove“, kazao je Hrvoje Čuvalo koji je dodao da se HBOR pozicionirao i kao centralna institucija za promicanje rizičnog kapitala.

Drugog dana foruma održana je dodjela nagrada Lider Invest za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo dodijelio je nagradu za najbolju srednju investiciju kompaniji Podravka, a nagradu je u ime Podravke primio direktor proizvodnje Branimir Perković.
 
Također drugoga dana, na panelu „Izvori financiranja, preuzimanja, akvizicije“ sudjelovao je savjetnik Uprave HBOR-a Hrvoje Galičić.
 
„HBOR je u posljednjih nekoliko godina omogućio stvaranje pet fondova rizičnog kapitala, od onih koji ulažu u startupove, preko fondova za ulaganje u tvrtke u zrelijoj fazi razvoja, pa do fonda za transfer tehnologija“, rekao je Galičić. Kako je pojasnio, HBOR je u tim fondovima prije svega ulagatelj koji je sredstva povjerio društvima za upravljanje fondovima čiji financijski profesionalci traže prilike za ulaganje.