HBOR Član Uprave HBOR-a Alan Herjavec na 11. Glavnoj skupštini Europskog udruženja dugoročnih investitora (ELTI)
Član Uprave Alan Herjavec sudjelovao je 19. i 20. listopada 2023. na sastanku Upravnog odbora i na Glavnoj skupštini Europskog udruženja dugoročnih investitora (ELTI) čiji je domaćin bio češki član ELTI-a Národní rozvojová banka (NRB). Skupštinom je predsjedao novoizabrani predsjednik ELTI-a Dario Scannapieco, CEO talijanske Cassa Depositi e Prestiti (CDP).
 
Skupštini su nazočili predstavnici 31 članice ELTI-a te je samo događanje bila prilika potvrditi zajedničku predanost uključivom financijskom razvitku Europe. Glavna skupština bila je i ključni trenutak za raspravu o inicijativama za provedbu nove strategije udruženja, koje ima za cilj ojačati prisutnost ELTI-a u Europi i ponovno potvrditi značaj nacionalnih promotivnih banaka i institucija davanjem prednosti dugoročnim ulaganjima.
 
Alan Herjavec je, na marginama skupa, održao i brojne druge sastanke, između ostalog i s viceguvernerom CEB-a, Razvojne banke Vijeća Europe, gospodinom Tomášom Bočekom.
 
HBOR je suosnivač i član ELTI-a od 2013. godine. ELTI čini 31 članica iz 23 države članice EU, dvije zemlje kandidatkinje kao i dvije međunarodne financijske institucije. Europska investicijska banka (EIB) stalni je promatrač u udruženju. Cilj ELTI-a je promicanje dugoročnih ulaganja u skladu s ciljevima i inicijativama Europske unije za poticanje održivog, pametnog i uključivog razvitka i stvaranja radnih mjesta.