HBOR Član Uprave HBOR-a Alan Herjavec sudjelovao na panelu „Financiranje zelene transformacije u CEE regiji“ u sklopu samita „Zelena tranzicija u CEE“ u Sofiji, Bugarska
Samit „Zelena tranzicija u CEE“ koji se održao 21. lipnja 2023. u Sofiji, Bugarska okupio je visoke predstavnike iz gospodarstva i državnih tijela zemalja srednje i istočne Europe, kao i predstavnike Europske komisije, EIB-a, MMF-a te poslovnih banaka koji su sudjelovali na panelima s naglaskom na energetsko povezivanje, financiranje tranzicije prema niskougljičnom i kružnom gospodarstvu, bioraznolikosti i inovacijama te povezanoj legislativi.
 
Član Uprave HBOR-a Alan Herjavec sudjelovao je na panelu „Financiranje zelene transformacije u CEE regiji“ uz Lilyanu Pavlovu, potpredsjednicu EIB-a, Geoffa Gottlieba, višeg regionalnog predstavnika MMF-a, Tsanka Arabadzhieva, člana Uprave banke domaćina BDB, Patryka Darowskog, direktora za industrijski i ESG rizik u BGK-u, Larisu Manastirli, direktoricu u BSTDB i druge.
 
Gospodin Herjavec predstavio je aktivnosti HBOR-a u području financiranja održivog razvoja i mjera koje HBOR provodi za poticanje hrvatskog gospodarstva na putu zelene tranzicije te je informirao o strategiji HBOR-a i razvoju novih proizvoda s povoljnim uvjetima financiranja i o mjerama iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO).
 
U okviru panela putem video poveznice gospodin Sergei Stanishev, član Europskog parlamenta od 2014. te bivši bugarski premijer (2005. - 2009.) intervjuirao je potpredsjednika EK gospodina Maroša Ševčoviča o „zelenim temama“.