HBOR Član Uprave HBOR-a Josip Pavković na predstavljanju publikacije „Hrvatska i međunarodne financijske institucije: 30 godina suradnje“
Član Uprave HBOR-a Josip Pavković sudjelovao je 6. 12. 2023. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predstavljanju publikacije „Hrvatska i međunarodne financijske institucije: 30 godina suradnje“ koju su zajednički izradili Ministarstvo financija RH i Institut za razvoj i međunarodne odnose.

Publikaciju su predstavili dr. sc. Marko Primorac, ministar financija RH, i dr. sc. Jakša Puljiz, znanstveni suradnik iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Ministar Primorac je istaknuo važnost suradnje s međunarodnim financijskim institucijama od osamostaljenja RH, a posebno se zahvalio prisutnim predstavnicima Svjetske banke, Europske investicijske banke (EIB), Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) na suradnji koju imaju s RH, istaknuvši uspješnu suradnju s HBOR-om.

U drugom dijelu predstavljanja publikacije održan je panel na kojem su sudjelovali Slađana Ćosić, voditeljica Ureda EIB Grupe u Hrvatskoj, Makedonka Mateska, Country Manager za RH pri CEB-u, Jehan Arulpragasam, direktor Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, Vedran Panjković, zamjenik direktora Ureda EBRD-a u RH te Josip Pavković, član Uprave HBOR-a.

Predstavnici međunarodnih financijskih institucija su u svojim izlaganjima istaknuli svoje zadovoljstvo  dugogodišnjom i uspješnom suradnjom s brojnim partnerima iz javnog i privatnog sektora u RH, kao i svoju spremnost da se i dalje proširuju područja međusobne suradnje.
  
Josip Pavković se u ime HBOR-a zahvalio svim institucijama na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo da obujam i volumen međusobne suradnje samo potvrđuje važnost suradnje HBOR-a i međunarodnih financijskih institucija. Ukazao je na velike mogućnosti nastavka daljnje suradnje i to posebice na područjima koja se poklapaju sa strateškom odrednicama HBOR-a, kao što su potpora regionalnom i ruralnom razvoju RH, projektima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, podrška izvoznicima i razvoj vlasničkog ulaganja.