HBOR Član Uprave Josip Pavković sudjelovao na Konferenciji o obnovi Ukrajine u Londonu
Josip Pavković, član Uprave HBOR-a sudjelovao je na Konferenciji o obnovi Ukrajine (URC23), koja je u suorganizaciji Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske  i Ukrajine održana 21. i 22. lipnja 2023. u Londonu. Konferencija je nastavak prošlogodišnje URC22 održane u Luganu, na kojoj su dogovorena načela međunarodne potpore za obnovu Ukrajine. URC23 je okupila predstavnike 59 država, međunarodnih financijskih i razvojnih organizacija te preko 500 globalnih kompanija i nevladinih udruga.
 
Član Uprave Josip Pavković održao je i sastanak s direktorom JSC State Export-Import Bank of Ukraine, Sergei Iermakovom, na kojem se razgovaralo o produbljivanju suradnje dviju banaka temeljem aktualnog Sporazuma o suradnji iz 2005. godine, u cilju jačanja razvoja poslovne suradnje gospodarstvenika dviju država.
 
URC23 fokusirala se na tri ključna cilja:
  • reafirmirati jedinstvo međunarodne zajednice u potpori Ukrajini
  • okupiti različite dionike koji će zajednički raditi na obnovi Ukrajine, posebno ključne međunarodne partnere, privatni sektor i civilno društvo
  • predstaviti konkretne mjere i aktivnosti za obnovu i izgradnju, u kontekstu neposrednih, aktualnih potreba te dugoročnih planova.
 
Sudionici konferencije su najavili osigurati dodatnih 60 milijardi USD za oporavak i obnovu Ukrajine, primarno kroz kreditne linije i sredstva osiguranja poslovanja za poticanje ulaganja privatnog sektora i razvoj trgovine.
 
Ministar vanjskih i europskih poslova RH, mr. sc. Gordan Grlić Radman 22. lipnja sudjelovao je na poziv britanskog MVP, zajedno s litvanskom ministricom za gospodarstvo i inovacije Aušrine Armonaite, na uvodnom plenarnom panelu, kojeg je moderirao ministar vanjskih poslova Velike Britanije James Cleverly.