HBOR Grad Kastav i HBOR potpisali sporazum o programskoj suradnji u poduzetničkom inkubatoru „KASPI“
Grad Kastav i Hrvatska banka za obnovu i razvitak 15. 6. 2023. godine potpisali su sporazum o programskoj suradnji u poduzetničkom inkubatoru „KASPI“. Riječ je o petom sporazumu o suradnji u poduzetničkom inkubatoru, a svrha sporazuma je suradnja u osmišljavanju i provođenju programa u poduzetničkom inkubatoru KASPI s ciljem pružanja edukacijskih i savjetodavnih usluga korisnicima KASPI-ja i drugim zainteresiranim osobama s područja Kastva i Urbane aglomeracije Rijeka.
 
Grad Kastav i Hrvatska banka za obnovu i razvitak surađuju već duži niz godina, kako na razvojnim projektima Grada, poput Energetske obnove sustava javne rasvjete, tako i na programima potpora za poduzetnike. Naime, HBOR i Grad Kastav surađuju na programima za razvoj poduzetništva na području Grada Kastva posljednje 4 godine nudeći poduzetnicima najpovoljnije uvjete kreditiranja.
 
Kako je osnovna zadaća HBOR-a poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva, suradnja na programu poduzetničkog inkubatora je prirodna, naime HBOR će korisnicima inkubatora omogućiti podršku u pronalasku najboljeg načina financiranja njihovih poslovnih ideja. Potpis ovog sporazuma ne predstavlja početak, već nastavak dobre dugogodišnje suradnje Grada Kastava i HBOR-a.