HBOR HBOR primio izaslanstvo Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRFCG)
Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Hrvoje Čuvalo i član Uprave Alan Herjavec primili su 19. siječnja izaslanstvo Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRFCG) na čelu s izvršnom direktoricom Irenom Radović. Te dvije financijske institucije imaju potpisan Sporazum o suradnji (MoU) iz 2012. temeljem čega se IRFCG obratio HBOR-u u svrhu prijenosa znanja i iskustva potrebnih IRFCG-u za predstojeće razdoblje.

Predsjednik Uprave Hrvoje Čuvalo je upoznao predstavnike IRFCG-a s ključnim događajima i izazovima koji su protekle dvije godine obilježili poslovanje banke te istaknuo glavne programe kojima HBOR doprinosi oporavku i razvoju hrvatskog gospodarstva. U radnom dijelu sastanka predstavnici HBOR-a detaljnije su upoznali izaslanstvo IRFCG o traženim pitanjima uz mogućnost nastavka razgovora.

Predsjednik Uprave HBOR-a ukazao je na važnost članstva u međunarodnim udrugama poput primjerice Europske udruge javnih banaka (EAPB). To je snažan pokazatelj da je HBOR, kao razvojna institucija jedne od manjih država članica EU, važan čimbenik u provođenju europskih politika.

HBOR je 2022. isporučio Crnoj Gori tehničku pomoć putem MVEP-a u obliku projekta „Izrada Uredbe o poslovima osiguranja izvoza od netržišnih rizika radi usklađenja Crne Gore s EU regulativom u okviru pristupanja Crne Gore EU“, a korisnici su bili IRFCG i Ministarstvo financija Crne Gore.