HBOR Kamatne stope snižene za 1 postotni bod
Kamatne stope za programe kreditiranja Gospodarstvo i Nova proizvodnja snižene su za 1 postotni bod. Novost je i mogućnost izravnog kreditiranja za program Gospodarstvo. 

U cilju što kvalitetnijeg praćenja hrvatskih gospodarstvenika i poboljšanja uvjeta kreditiranja Uprava HBOR-a donijela je odluku o sniženju kamatnih stopa po programima Gospodarstvo i Nova proizvodnja koje će do 31. prosinca 2017. iznositi 2 odnosno 3 posto godišnje ovisno o vrsti projekta i području ulaganja.

Mogućnost izravnog kreditiranja

Osim sniženja kamatne stope novost je i mogućnost izravnog kreditiranja po programu Gospodarstvo što je nastavak HBOR-ove politike povećanja izravnog kreditiranja s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa. U HBOR-u su procijenili da za navedenim programom postoji veliki interes poduzetnika te će uvođenje mogućnosti i izravnog kreditiranja zasigurno pridonijeti povećanju novih ulaganja.

Spomenuti programi namijenjeni su ulaganjima u modernizaciju proizvodnje, uvođenju novih tehnologija i proizvoda te ulaganjima u istraživanja i razvoj novih proizvoda, novih tehnologija, istraživanja tržišta i marketing. Rokovi otplate su od 12 do 14 godina uključujući poček do 3 godine odnosno 5 godina ukoliko se radi u ulaganjima u podizanje ili restrukturiranje dugogodišnjih nasada.

„HBOR-u, kao razvojnoj banci, prvenstveno je u interesu omogućiti hrvatskim gospodarstvenicima što povoljnije uvjete financiranja i što jednostavniji pristup kreditnim sredstvima. Svakodnevno smo u kontaktu s našim poduzetnicima i ova nova mjera je upravo odgovor na njihove zahtjeve.“ izjavio je Dušan Tomašević, predsjednik Uprave HBOR-a.

Programe kreditiranja možete pogledati ovdje.