Naslovnica HBOR DONACIJE I SPONZORSTVA – kriteriji Primatelji donacija i sponzorstva u 2015. godini

Pored donacija dodijeljenih javnim natječajem za donacije, HBOR je tijekom 2015. godine podržao sljedeće projekte:

 

Hrvatski Crveni križ

Slijedom apela Hrvatskog Crvenog križa donirali smo 150.000,00 kuna za akciju “Pomozimo izbjeglicama na području RH”. Cilj akcije bio je osigurati za izbjeglice iz Azije i Afrike hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć, kao i organizirati aktivnosti interventnih timova za pružanje psihosocijalne podrške izbjeglicama i pomoć u dijeljenju humanitarne pomoći.

 

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) , Zagreb

Odobrili smo 20.000,00 kuna kao doprinos izgradnji i razvoju Inovacijskog centra u Zagrebu. Cilj projekta Inovacijskog centra je pomoć hrvatskom gospodarstvu povećanjem prihoda od novih proizvoda, kreiranjem inovativnih proizvoda-prototipova za potrebe industrije temeljenih na znanstvenim istraživanjima u sektorima koji su od strateškog značaja za gospodarski razvoj Republike Hrvatske (informacijsko-komunikacijske tehnologije, energetika, robotika i dr.). Centar će umrežavati akademsku zajednicu, istraživačke institute, industriju kao i lokalnu i širu zajednicu.

 

Udruga žena Vrlika, Vrlika

Prepoznavši vrijednost inicijative, donirali smo 5.000,00 kuna za pomoć provedbi programa „Pomoć u kući za stare i nemoćne osobe na području općine Civljane“ kojim Udruga pomaže starim i nemoćnim osobama u udaljenim, brdskim i prometno slabo povezanim naseljima dostavom lijekova, čišćenjem prostora i pripremom obroka.

 

Humanitarna udruga „Zagrebački humanitarci“, Zagreb

Sudjelovali smo iznosom od 3.000,00 kuna kako bismo pomogli provedbu programa „Čarobna škrinjica Zagrebačkih humanitaraca“, kojom se pruža humanitarna pomoć socijalno ugroženim osobama i obiteljima darivanjem hrane, igračaka, higijenskog i školskog pribora.
Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec
Kako na području na kojem Društvo djeluje nema organiziranog ni prilagođenog prijevoza za invalide, a članovi Društva svakodnevno prevoze invalide i nemoćne osobe na razne rehabilitacije i preglede, donirali smo 7.000,00 kuna za pomoć provedbi akcije „Kuna za kombi“, kupnje prilagođenog kombi vozila za prijevoz invalida.

 

Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Pula

Iznosom od 5.000,00 kuna pomogli smo provedbu programa “Naučimo još jedan jezik – naučimo Hrvatski znakovni jezik”, tečajeva znakovnog jezika za srednjoškolce, zdravstvene djelatnike, djelatnike Centra za socijalnu skrb, nastavnike, odgajatelje i bibliotekare, s ciljem senzibiliziranja javnosti i prevladavanja komunikacijskih barijera.

 

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“, Zagreb

Pomogli smo iznosom od 5.000,00 kuna organizaciju natjecanja djece s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“, koje se održalo već treći put u Zagrebu i na kojem je sudjelovalo 45-ero djece.

 

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Varaždin

Odobrili smo Društvu 5.000,00 kuna kako bismo pomogli provedbu programa „Budimo bliže“, kojim Društvo prilagođenim kombi vozilom pruža besplatne usluge prijevoza osobama s najtežim vrstama i stupnjevima invaliditeta iz okolnih ruralnih sredina.

 

Udruga za promicanje kulture čitanja „Kalibra“, Karlovac

Ovaj iznimno vrijedan projekt koji se godinama uspješno provodi 2015 godine podržali smo s 10.000,00 kuna. Projekt „Moja prva knjiga“, 11. je državni natječaj za učenike osnovnih škola u pisanju i ilustriranju vlastite priče.

 

Udruga Bedem ljubavi 1991., Zagreb

Kao i prethodnih godina i 2015. godine podržali smo organizaciju 21. susreta najtežih invalida iz cijele Hrvatske iznosom od 5.000,00 kuna.

 

Humanitarna udruga “Oaza”, Rovinj

Udruzi koja pomaže zbrinjavanje djece u potrebi i bavi se poticanjem udomiteljstva u Istri i u cijeloj Hrvatskoj, iznosom od 5.000,00 kuna pružili smo pomoć u provedbi programa „Pomoć djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi – zbrinjavanje u kvalitetnoj obiteljskoj sredini i pomoć u socijalizaciji“.

 

Udruga gluhih i nagluhih Osječko – baranjske županije, Osijek

Kako bi Udruga mogla još kvalitetnije obavljati svoj rad i pomagati svojim članovima u potrebi, iznosom od 3.000,00 kuna pomogli smo kupnju stolnog računala za potrebe Udruge.

 

Pikado klub slijepih „Galija“, Zagreb

Klubu koji ne poznaje prepreke u bavljenju sportom, odobrili smo 5.000,00 kuna za pomoć organizaciji gradskih sportskih natjecanja za slijepe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

Klub žena liječenih na dojci Split, Split

Slijedom ove vrijedne inicijative Kluba, odobrili smo 7.000,00 kuna za pomoć osnivanju „Centra za psihološku pomoć ženama oboljelih od svih vrsta karcinoma“ u Splitu.

 

DEBRA, Društvo oboljelih od bulozne epodermolize, Zagreb

Društvu koje ulaže velike napore u pomaganju oboljeloj djeci i njihovim obiteljima odobrili smo 5.000,00 kuna kao doprinos provođenju redovnih aktivnosti, pružanju svih vrsta potrebne pomoći.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Nova Gradiška

U doba darivanja najvažnije je razveseliti djecu te smo iznosom od 3.000,00 kuna pomogli kupnju Božićnih poklon paketa za najmlađe članove Udruge, djecu oštećena sluha.

 

Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin, Varaždin

Kako bi pomogli rad Društva koje uključuje djecu u svoje umjetničke aktivnosti, odobrili smo 4.000,00 kuna za pomoć nabavi sustava za grijanje prostora u kojem se održava škola dječjeg folklora.

 

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada”, Vrbovec

Udruzi koja nesebično pruža pomoć onima u potrebi donirali smo 5.000,00 kuna za pomoć pružanju besplatnog terapijskog jahanja korisnicima od kojih je najviše djece s raznim medicinskim dijagnozama.

 

Udruga “Bukovačko srce”, Zagreb

Slijedom teške životne priče mlade osobe, iznosom od 5.000,00 kuna pomogli smo nastavak terapijskog liječenja Melite Gluhak, djevojke s teškim tjelesnim ozljedama koja živi u obitelji slabog imovinskog stanja.

 

Udruga „Za osmijeh mladih“, Osijek

Udruzi koja povodom blagdana donosi osmijeh na dječja lica, odobrili smo 5.000,00 kuna kao doprinos humanitarnoj akciji „Za osmijeh djeteta“ – kupnji Božićnih poklon paketa za djecu s poteškoćama u razvoju Dječjeg vrtića „Kosjenka“, djecu s odjela kirurgije Kliničke bolnice Osijek, djecu hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata osnovne škole Grigor Vitez, djecu članova UHDDR Industrijska četvrt i za djecu obitelji slabijeg imovinskog stanja.

 

Kuća sv. Terezije od malog Isusa za nezbrinutu djecu, Zagreb

Kući koja djeci pruža toplinu obiteljskog doma, iznosom od 5.000,00 kuna pomogli smo pri kupnji zimske odjeće i obuće za svoje štićenike, 22 djece u dobi od godinu dana do 14 godina života bez roditeljske skrbi.

 

Društvo „Naša djeca“ grada Zagreba, Zagreb

Kako bi bilo što više osmijeha na dječjim licima, odobrili smo 5.000,00 kuna kao doprinos akciji pomoći i darivanja siromašne djece grada Zagreba te organiziranja predstava za djecu u dječjim domovima i bolnicama povodom Božićnih blagdana.

 

Caritas Župe sv. Ante, Knin 

Caritasu koji pomaže preko 2000 svojih župljana, a njegova pučka kuhinja svakodnevno osigura 83 topla obroka za 51 obitelj, iznosom od 5.000,00 kuna pomogli smo da povodom Božićnih blagdana daruje svoje siromašne župljane i korisnike svoje kuhinje obiteljskim paketima.

 

Športski plesni klub „Samobor“, Samobor

Iznosom od 5.000,00 kuna dali smo doprinos humanitarnoj akciji u sklopu manifestacije „Doček Nove Godine u Samoboru“, čiji prihod je namijenjen Sigurnoj kući u Samoboru.

 

PRIMATELJI SPONZORSTVA U 2015. GODINI

HBOR je, tijekom 2015. godine sponzorirao niz događaja koji su vezani za poticanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i izvrsnosti, zaštitu okoliša i kulturu, ali i projekte koji se tiču brige za djecu i osobe s posebnim potrebama te zdravlje.

 

Mali i srednji poduzetnici ključni su korisnici programa HBOR-a, a s obzirom na njihov značaj za cjelokupno gospodarstvo i nužnost praćenja razvoja ovog segmenta gospodarstva HBOR je sponzorirao izdavanje publikacije ”Izvješće o malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj 2014.” Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva – CEPOR Zagreb, s iznosom od 25 tisuća kuna.

 

Međunarodna konferencija Dan velikih planova već se niz godina održava krajem poslovne godine te potiče raspravu o prilikama i izazovima u poslovanju u sljedećoj godini. HBOR je podržao održavanje ove konferencije s iznosom od 18.750,00 kuna.

 

Konferenciju Žene u biznisu koja se organizira s ciljem promicanja i poticanja žena na uključivanje u poslovne tokove organizira društvo Lider media d.o.o. HBOR je ovu konferenciju sponzorirao s iznosom od 12.500,00 kuna.

 

Konferencija o društveno odgovornom poslovanju godišnji je skup koji nudi pregled svjetske prakse, okrugle stolove, stručne panele te razmjenu iskustava stručnjaka iz područja zaštite okoliša, društvene odgovornosti i održivog razvoja. U 2015. godini konferencija je održana po sedmi put, a HBOR je ovu konferenciju podržao s iznosom od 30 tisuća kuna.

 

Udrugu inovatora Hrvatske za organizaciju 13. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2015. i 6. konferencije ”Inovacijama do konkurentnosti” HBOR je sponzorirao sa iznosom od 10 tisuća kuna za promicanje inovacija.

 

S ciljem pomoći u razvoju mladih ljudi na području zdravlja i sporta HBOR je sponzorirao održavanje sportsko-amaterske manifestacije Sportske igre mladih s iznosom od 25 tisuća kuna, u organizaciji Udruge za sport i rekreaciju Split.

 

Kulturno događanje ”Jesen u Lici 2015.” u organizaciji Ličko-senjske županije HBOR je sponzorirao s iznosom od 10 tisuća kuna.

 

S 5 tisuća kuna HBOR je podržao održavanje Poduzetničkog kampa 2015. u organizaciji Poduzetničkog centra Solin koji je organiziran s ciljem promocije poduzetništva među mladima. S istim iznosom, u okviru podrške zapošljavanju mladih, HBOR je podržao održavanje 3. Regional case study 2015. manifestacije u organizaciji Start Up – Udruge za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi. ”Startup Weekend Dubrovnik” u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije dura d.o.o. sponzoriran je sa 6.250,00 kuna sa ciljem promicanja start-up poduzeća na dubrovačkom području. S iznosom od 10 tisuća kuna sponzorirano je održavanje start-up konferencije Zagreb Connect u organizaciji Zagrebačkog holdinga d.o.o.

 

S iznosom od 6.250,00 kuna sponzorirano je održavanje 11. Međunarodne izložbe inovacija, prototipa i studentskih poslovnih planova – ”Budi uzor 2015.” u organizaciji TERA TEHNOPOLIS-a d.o.o.

 

HBOR je sudjelovao na 9. Valpovačkom sajmu obrtništva i malog poduzetništva u organizaciji Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o., kao centralno mjesto za prezentiranje i promoviranje obrtničkih proizvoda na području Valpovštine. Ovaj projekt podržan je sa 6.250,00 kuna.

 

Sponzorirali smo 1. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj u organizaciji Gospodarskog lista d.o.o. sa iznosom od 6.250,00 kuna.

 

S iznosom 6.250,00 kuna sponzorirano je održavanje HTI Foruma za investicije u zdravstvenom turizmu u organizaciji Wellness Dalmacija d.o.o. – Dubrovnik.

 

Društvu Roraima d.o.o. – Kongresni centar FORUM Zagreb odobreno je sponzorstvo u iznosu 5 tisuća kuna za organizaciju poslovne konferencije MEETING G2.1. koja je okupila iseljenike iz Hrvatske zainteresirane za ulaganja u Hrvatskoj s nositeljima projekata.
S ciljem razmjene iskustva u provedbi EU projekata sponzorirali smo 9. Međunarodnu konferenciju o poduzetništvu u organizaciji Centra za poduzetništvo Osijek, s iznosom od 6.250,00 kuna.

 

Zadružni savez Dalmacije za organizaciju jubilarne 25. manifestacije vinograda i vinara SABATINA 2015. sponzoriran je iznosom od 6.250,00 kuna, a istim iznosom podržano je i održavanje 3. Hrvatskog festivala hrane i vina u organizaciji poduzeća Festival hrane i vina d.o.o.

 

Sponzorirali smo održavanje Međunarodne znanstvene konferencije ”RENT – Research in Entrepreneurship and Small Business” – Zagreb u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku, s iznosom od 12.500,00 kuna.

 

S iznosima od 5 tisuća kuna za pomoć radu i aktivnosti klubu sponzorirani su vaterpolski klub Pučišća i ženski košarkaški klub Brod na Savi.

 

Primatelji donacija u 2014. godini