Primatelji donacija u 2014. godini

HBOR je, u okviru svojih mogućnosti tijekom 2014. godine pružio pomoć putem više humanitarnih udruga i zaklada od kojih ističemo:

 

Humanitarna zaklada „Za djecu Hrvatske“

HBOR već duži niz godina pruža pomoć Humanitarnoj zakladi „Za djecu Hrvatske“ koja skrbi o djeci poginulih branitelja Domovinskog rata i djeci višečlanih i obitelji slabog imovinskog stanja. Trenutno putem Zaklade pomoć prima 1192 djece, a HBOR je tijekom 2014., kao i prethodnih godina, pomagao100 djece s 300 kuna mjesečno.

 

SOS – Dječje selo Hrvatska

SOS – Dječjem selu Hrvatska donirali smo 20 tisuća kuna kao doprinos radu i programima kojima se djeci bez roditeljske skrbi omogućuje obrazovanje i odrastanje u zajednici.

 

Zaklada „Vaša pošta“

U 2014. godini smo donirali sredstva u iznosu od 84 tisuće kuna Zakladi „Vaša pošta“. U okviru ove donacije dio sredstava odnosi se na doprinos prikupljanju sredstava za police životnog osiguranja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji s navršenih 18 godina moraju napustiti domove te započeti samostalan život bez ičije pomoći. Nakon napuštanja doma iznos police štićenicima se isplaćuje kroz rentu za troškove stana i režija u razdoblju do tri godine kako bi im se olakšala prilagodba na samostalan život. Drugi dio donacije odnosi se na darivanje 300 paketa prehrambenih namirnica i 300 paketa higijenskih proizvoda koji su nabavljeni za potrebe građana slabijeg imovinskog stanja i pomoć poplavljenim područjima, te za potrebe djece bez roditeljske skrbi.

 

Hrvatski Crveni Križ

U 2014. godini putem Hrvatskog Crvenog križa donirali smo 700 tisuća kuna kao doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima u istočnom dijelu Hrvatske.

Udruga Hrabri telefon

U 2014. godini donirali smo 10 tisuća kuna udruzi Hrabri telefon iz Zagreba kao potporu redovnom radu i aktivnostima Udruge u prevenciji nasilja u obiteljima i intervencijama u slučaju zlostavljanja i zanemarivanja djece.

 

Udruga “Ljubav na djelu”

U 2014. godini doprinijeli smo donacijom od 10 tisuća kuna provedbi projekata Udruge iz Zagreba, usmjerenih pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb i njihovim roditeljima.

 

 

 

Ostali primatelji HBOR-ovih donacija u 2014. godini:

Putem Ministarstvu socijalne politike i mladih donirano je 10 tisuća kuna za pomoć ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima.

 

Zakladi Cenacolo iz Vrbovca donirano je 8 tisuća kuna za pomoć provedbe preventivnog programa “Iz tame u svijetlo”, protiv ovisnosti o kocki i drogi, za učenike osnovnih i srednjih škola.

 

Udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti „Naša nada“ iz Slatine primila je 8 tisuća kuna donacije za redovni rad i podmirenje osnovnih troškova za održavanje stana u Zagrebu koji se koristi za besplatni boravak oboljele djece i njihovih obitelji dok su na liječenju u zagrebačkim bolnicama.

 

Ronilačkom klubu “Vrtoglavica” odobrena je donacija od 7 tisuća kuna za program terapijskog ronjenja za djecu i mlade s posebnim potrebama.

 

Udruzi za terapijsko i rekreacijsko jahanje „Nada – Vrbovec“ odobrena je donacija u iznosu 5 tisuća kuna kao potpora pružanju besplatnog terapijskog jahanja osobama od kojih je najviše djece, s različitim oblicima tjelesnih ili mentalnih oštećenja.

 

Športski plesni klub “Samobor” primio je donaciju u iznosu 5 tisuća kuna za humanitarnu akciju u sklopu manifestacije “Doček Nove godine u Samoboru” čiji prihod je namijenjen Sigurnoj kući u Samoboru.

 

Zakladi „Čujem, vjerujem, vidim“ iz Zagreba donirano je 5 tisuća kuna za prilagodbu lektire za peti razred u sklopu projekta „Laka građa za čitanje“ za potrebe slijepe, slabovidne i djece s invaliditetom.

 

Klubu roditelja djece oboljele i liječenje od malignih bolesti “Sanus” iz Splita, za pomoć u radu i aktivnostima Kluba u poboljšanju kvalitete života i liječenje oboljele djece i njihovih obitelji, odobrena je donacija od 5 tisuća kuna.

 

Rotary klubu Zagreb centar donirano je 5 tisuća kuna kao doprinos Fondu za stipendiranje nadarenih učenika i studenata lošeg imovinskog stanja “Gordan Čačić”.

 

Udruzi slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije odobrena je donacija od 5 tisuća kuna za pomoć kupnji Brailleovih pisaćih strojeva potrebnih za podučavanje i korištenje Brailleovog pisma za slijepe i visokoslabovidne osobe.

 

Udruga “Za osmjeh mladih” iz Osijeka primila je donaciju od 5 tisuća kuna kao potporu humanitarnoj akciji “Za osmijeh djeteta” kupnji Božićnih poklon paketa za djecu s poteškoćama u razvoju Dječjeg vrtića “Kosjenka”, djecu s odjela kirurgije Kliničke bolnice Osijek, djecu hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata osnovne škole Grigor Vitez, djecu članova UHDDR Industrijska četvrt i za djecu obitelji slabijeg imovinskog stanja.

 

Udruga “Bedem ljubavi 1991.” iz Zagreba primila je donaciju od 5 tisuća kuna za pomoć organizaciji 20. susreta najtežih invalida Domovinskog rata iz cijele Hrvatske.

 

Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina odobrena je donacija u iznosu od 4 tisuće kuna kao potpora za provođenje aktivnosti koje pridonose kvalitetnijem životu osoba s invaliditetom i njihovih obitelji u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

 

Donacija od 4 tisuće odobrena je društvu “Naša djeca” grada Zagreba u akciji pomoći i darivanja siromašne djece grada Zagreba te organiziranja predstava za djecu u dječjim domovima i bolnicama povodom Božićnih blagdana.

 

Kući sv. Terezije od malog Isusa u Zagrebu, za nezbrinutu djecu, donirano je 4 tisuće kuna za pomoć kupnji odjeće i obuće za svoje štićenike.

 

Kulturno-umjetničkom društvu “Sloga” iz Velike Pisanice odobrena je donacija u iznosu od 4 tisuće kuna za pomoć kupnji tradicionalnih instrumenata sa svrhom primanja novih članova i proširenja sekcije mladog tamburaškog orkestra.

 

Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije „Izvor ljubavi“ za projekt „II šibenska mala logopedska školica UČIMO POKRETOM“ primila je donaciju od 4 tisuće kuna.Kulturna udruga mladih „K.U.M“ Proložac iz donjeg Prološca primila je donaciju u iznosu od 3 tisuće kuna za provedbu projekta „Da! Za zdravi život!“ usmjerenog poticanju mladih na kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz učenje, sport i kreativno izražavanje.

 

Kulturno umjetničkom društvu Pušća iz Donje Pušće, koje njeguje tradicijske vrijednosti i promiče hrvatsku kulturnu baštinu, za potporu radu odobrena je donacija od 3 tisuće kuna.

 

Udruga „Za osmijeh mladih“ iz Osijeka primila je donaciju od 3 tisuće kuna za organizaciju proslave Dana domovinske zahvalnosti, u suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR-Industrijska četvrt), kako bi obradovala djecu s poplavljenih područja Hrvatske i BIH, djecu s poteškoćama u razvoju i djecu iz obitelji slabog imovinskog stanja.

 

Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH iz Požege primila je donaciju u iznosu od 3 tisuće kuna za provedbu projekta „Lijepo je kad nismo zaboravljeni“, kojim omogućuje starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom adekvatno mjesto za druženje i provođenje raznih edukativnih i kreativnih grupnih aktivnosti .

 

Caritasu župe sv. Ante Knin za pomoć Božićnom darivanju svojih siromašnih župljana obiteljskim paketima kao i darivanju korisnika Caritasove pučke kuhinje donirano je 3 tisuće kuna.

 

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška za pomoć Božićnom darivanju svojih najmlađih članova, djece oštećena sluha, primila je donaciju od 3 tisuće kuna.

 

Udruzi oboljelih branitelja istočne Slavonije iz Osijeka za pomoć opremanju didaktičke igraonice računalom i potrebnim pomagalima za bolesnu djecu i za djecu oboljelih branitelja odobrena je donacija u iznosu od 3 tisuće kuna.

 

Udruga gluhih i nagluhih grada Požege primila je donaciju od 3 tisuće kuna za pomoć Božićnom darivanju svojih najmlađih članova, djece oštećena sluha.

 

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Selca“ odobrena je donacija od 2 tisuće kuna za pomoć u nabavci potrebne medicinske opreme za pružanje prve pomoći pri intervencijama.

 

Boćarski klub “Vid” Beli Manastir koji se uz sport bavi i socijalizacijom i integracijom invalidnih, bolesnih i siromašnih osoba u sport i sportske aktivnosti , primio je donaciju u iznosu od 2 tisuće kuna kao potporu svom radu.

 

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba “Dodir” iz Zagreba primila je donaciju od 2 tisuće kuna za pomoć novčanom darivanju mlade obitelji članova Saveza u teškoj financijskoj situaciji, povodom Božićnih blagdana.

 

Za pojedinačna liječenja u Varaždinskim toplicama, te nabavu potrebnih pomagala odobrene su donacije u ukupnom iznosu od 13 tisuća kuna.