HBOR Održana 2. konferencija „Žene i poduzetništvo“ u Varaždinskoj županiji
Suzana Laušin-Katanec, direktorica Sektora kreditiranja HBOR-a sudjelovala je na 2. konferenciji „Žene i poduzetništvo“ održanoj 7. 3. u Varaždinu u organizaciji LALS MEDIA-e d.o.o. i Varaždinske županije, u prvom panelu Savjetovanje „Financiranje žena poduzetnica - bespovratna sredstva, poticaji, sufinanciranje kamata - razvoj start-up okruženja, zeleno i digitalno“.
 
Uz nju, sudjelovali su predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković, predstojnica ureda HZZ-a, Područnog ureda Varaždin Branka Šaško i voditeljica Odjela za male i srednje poduzetnike HAMAG-BICRO Sabina Cvitan.

„HBOR različitim programima potiče poduzetništvo, ali smo između ostalog kreirali i posebne linije za mlade, žene i početnike s ciljem poticanja razvoja te posebne ciljne skupine. Svjesni smo da je ta skupina rizičnija i teže dobiva potporu poslovnih banaka stoga je HBOR tu sa svojim specifičnim programima i povoljnim uvjetima kreditiranja. Kada govorimo o kreditnom programu za žene, važno je da žene budu vlasnice više od 50 posto u tom društvu ili obrtu. Tu su moguće različite varijante vrlo povoljnog financiranja. Posebno ističem financiranje iz NPOO-a upravo za te ciljne skupine gdje je kamatna stopa 0,4 posto, za sva ulaganja koja se odnose na zelenu i digitalnu tranziciju“, pojasnila je Suzana Laušin-Katanec.

Konferenciju je podržao i koordinator područnih ureda HBOR-a i voditelj Područnog ureda za sjeverozapadnu Hrvatsku Tomislav Marković koji je istaknuo kako HBOR potiče poduzetništvo i nudi kredite za koje se mogu javiti poduzetnici, pa tako i žene poduzetnice koje bi htjele uspjeti u svojem poslu.