Dobre ideje mogu se realizirati!

Uz podršku HBOR-a i EU fondova izgradili smo proizvodne pogone, prezentacijsko-prodajni centar i etno-selo.
Andrija Polić
Stella Mediterranea d.o.o.

Hrvatskoj je u razdoblju 2014. – 2020. iz sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova alocirano 10,6 milijardi eura.

 

Cilj HBOR-a je olakšati i poticati apsorpciju bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije te posredno doprinijeti održivom razvoju i uravnoteženom gospodarskom rastu Republike Hrvatske.

 

HBOR je osmislio posebne programe kreditiranja kojima se predfinanciraju i sufinanciraju projekti koji se kandidiraju za neki od programa ESI fondova. Korisnici bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije u HBOR-u su prepoznali ključnog i kvalitetnog partnera.

Tijekom 2018. godine kamatne stope za kreditiranje projekata EU fondova su snižene te tako za projekte privatnog sektora i ruralnog razvoja iznose već od 1,7 posto, a za one javnog sektora 2,5 posto.

 

Jedan od uspješnih primjera korištenja sredstava EU fondova za unapređenje poslovanja je i obitelj Polić.

 

Stella Mediterranea d.o.o.

Priča društva Stella Mediterranea d.o.o. je započela na otoku Mljetu 2002. godine. Vodeći se idejom oživljavanja gastronomske tradicije Dalmacije i Mediterana, vlasnici Melita i Andrija Polić započeli su proizvodnju delicija po stoljetnim recepturama obiteljskih predaka koje su prilagodili suvremenim tehnološkim procesima. Proizvodnja se bazira na prirodnim i zdravim namirnicama mediteranskog kraja – suhoj smokvi, maslinama, šljivama, narančama i bademima, kao i tradicionalnim recepturama za pripremu delicija. Proizvodi su izvanredno pozicionirani na tržištu zahvaljujući visokoj kvaliteti sirovina, kao i finalnih proizvoda, usavršene proizvodnje te usklađivanja s europskim i svjetskim proizvodnim normama.

 

Od 2011. godine razvoj poslovanja društva prati i HBOR kreditnim sredstvima i to investicijama u izgradnju i opremanje objekta za proizvodnju u Klisu. Najnovija investicija, koju HBOR također kreditno prati, odnosi se na ulaganje u novi prezentacijsko – prodajni kompleks Etno Agro Parka Stella Croatica, koji se osim HBOR-a realizira i sredstvima EU fondova.

 

Očekujemo da će ova investicija značajno utjecati na naše poslovanje te na povećanje direktne prodaje, a samim time i na povećanje proizvodnje u već postojećim proizvodnim kapacitetima. Izgradnjom zabavnog Parka Stella Croatica u Klisu obogatiti ćemo turističku ponudu Splita i naše županije Govori se da je poduzetnička klima loša, da se ne može investirati, ali iz naše perspektive, evo, ništa od toga nije točno. I s Ministarstvima, državnim agencijama, lokalnom zajednicom a posebice s HBOR-om uz uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova imali smo iznimno kvalitetnu suradnju koja se ogleda u proizvodnim objektima, prezentacijsko-prodajnom kompleksu i etno-selu“ – zadovoljan je suradnjom s državnim institucijama gospodin Andrija Polić.

 

 

 

 

 

Pročitajte naš EU newsletter za:
Studeni 2016.
Prosinac 2016.
Siječanj 2017.
Veljača 2017.
Ožujak 2017.
Travanj 2017.
Svibanj 2017.
Lipanj 2017.
Srpanj 2017.
Kolovoz 2017.
Rujan 2017.
Listopad 2017.
Studeni 2017.
Prosinac 2017.
Svibanj 2018.

 

 

Gdje se mogu pronaći informacije o objavljenim natječajima?

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Strukturnih (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond) i Kohezijskog fonda objavljuju se na središnjoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr.

 

Svi Pozivi na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog garancijskog poljoprivrednog fonda i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo objavljuju se na internetskoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: http://www.apprrr.hr/.