UZ HBOR RADIM ONO ŠTO ZAISTA VOLIM

HBOR-ovim sredstvima realizirana je investicija u izgradnju XD dizajn centra čime sam ostvarila svoj san
Ksenija Vrbanić
XD XENIA DESIGN

Mogućnosti za poduzetnice rastu, a HBOR-ovi programi kreditiranja poduzetništva žena doprinose tome. Osim toga, Republika Hrvatska jedna je od rijetkih zemalja sa Strategijom razvoja poduzetništva žena. U skladu s akcijskim planom provedbe te strategije, cilj HBOR-ovog kredita je poticanje osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena.

 

HBOR-ovim sredstvima žene u poduzetništvu mogu financirati 100 posto investicije u iznosu do 700 tisuća kuna uz kamatnu stopu od 2 posto, a za veće investicije na raspolaganju su im svi ostali kreditni programi HBOR-a.

 

Uspjeh je kada ujutro ideš na posao s veseljem

Modna priča brenda XD XENIA DESIGN vlasnice Ksenije Vrbanić započela je u Čakovcu 1986. godine. Inovativnim dizajnom i nekonvencionalnim stilom i krojevima gospođa Vrbanić uspjela se probiti u sam vrh hrvatske i svjetske modne scene. Danas se njene kolekcije prodaju u više od 350 trgovina diljem svijeta te se izlažu na najpoznatijim modnim sajmovima, a većina kolekcije se proizvodi za izvoz na tržište Njemačke, SAD-a, Luksemburga, Velike Britanije, Finske i drugih zemalja. Unatoč teškom stanju u hrvatskoj tekstilnoj industriji poduzetnica se konstantno širi na nova tržišta te zapošljava nove djelatnike.

 

Suradnja HBOR-a i gospođe Vrbanić započela je 2011. godine investicijom u izgradnju XD dizajn centra Ksajpa u Čakovcu te dodatnom investicijom u uređenje okoliša čime je zaokružena priča XD dizajn centra kojim su se ostvarili veći kapaciteti proizvodnje.

 

Gospođa Vrbanić ističe: “Uspjeh je kada postigneš priznanje na profesionalnoj razini iz segmenta prodaje na internacionalnoj razini i kada krajnji kupci jedva čekaju da stigne nova kolekcija koja se zbog toga rasproda u trenu. Kada se rade liste čekanja za novu pošiljku. A uspjeh je i što radimo u vlastitom prostoru, XD dizajn centru na 2500 četvornih metara, sa zadovoljnim suradnicima, u okruženju prirode, opremljenim visokom tehnologijom, organizacijski postavljenim po mjeri čovjeka. Uspjeh je kada ujutro ideš na posao s veseljem.”

 

preporučeno za Kreditiranje poduzetnica

Žene poduzetnice

Cilj Programa je poticanje osnivanja i razvoja poslovanja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu žena, a korisnici mogu biti društva u kojima jedna ili više žena posjeduje najmanje 51% kapitala u društvu ili su žene registrirane vlasnice i čiju upravu vodi žena. Uz kamatnu stopu od 2% ovim sredstvima može se kreditirati 100% investicije do 700 tisuća kuna.

Saznajte više

Početnici / Start-up

Cilj Programa je kreditiranje novih trgovačkih društava, obrta te otvaranje novih radnih mjesta. Korisnici mogu biti poduzetnici koji po prvi put osnivaju obrt ili trgovačko društvo i koji će nakon realizacije ulaganja u osnovanom trgovačkom društvu ili obrtu biti aktivno i stalno zaposleni. Početnicima se smatraju zadruge kao i mali i srednji poduzetnici koji posluju kraće od dvije godine.

Saznajte više

Malo i srednje poduzetništvo

Cilj Programa je kreditiranje razvitka malog i srednjeg poduzetništva u svrhu modernizacije i proširenja poslovanja te povećanja broja radnih mjesta. Krediti se odobravaju na rok do 12 godina uključujući poček. U opravdanim slučajevima, kada investicijska studija ukazuje na potrebu za duljom ročnosti i počekom, rok otplate može biti do 17 godina uključujući do 4 godine počeka.

Saznajte više