HBOR Jamstva za poduzetnike iz sektora turizma i sporta
Slijedom posljedica krize uzorkovane koronavirusom, koja je pogodila cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, posebice sektore turizma i sporta, Ministarstvo turizma i sporta s današnjim danom objavljuje poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske.

Jamstvo do 100% glavnice kredita

Provedbena tijela programa dodjele su HBOR za velike poduzetnike i HAMAG-BICRO za mikro, male i srednje poduzetnike koji će odobravati jamstva za nove kredite za likvidnost koja će pokrivati do 100% glavnice kredita.

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru turizma i sporta te s njima povezanim djelatnostima.

Kamatna stopa snižena za najmanje 0,5 postotnih bodova

Jamstva su namijenjena poduzetnicima koji posluju u sektoru turizma, sporta i povezanim djelatnostima poput hotela, odmarališta, kampova i ostalih smještajnih objekata te restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, catering, djelatnosti pripreme i usluživanja pića – primjerice caffe barovi, putničke agencije i turoperatori, nautički čarter, sportski objekti, fitness centri i ostale sportske djelatnosti uključujući i teretane, zabavne i tematske parkove te ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti.

Dodatna je pogodnost što će kamatna stopa za kredite osigurane ovim jamstvom biti snižena za najmanje 0,5 postotnih bodova u odnosu na kamatnu stopu uz koju bi kredit bio odobren bez korištenja jamstva.

Podnošenje zahtjeva za kredit

Zahtjeve za kredite koji će biti osigurani ovim jamstvom poduzetnici mogu podnositi svim bankama u Republici Hrvatskoj i HBOR-u.

Detalje programa možete vidjeti ovdje.