HBOR MAMFORCE Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja
HBOR-u je dodijeljen osnovni MAMFORCE© Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja. Standard se dodjeljuje u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i poslovnog života“ kojeg financira Europska unija. Cilj projekta je pomoći organizacijama u promjeni stavova, ukazati na stereotipe i uvesti nove oblike organizacijskog ponašanja kroz osvješćivanje važnosti provođenja mjera za usklađenje privatnih i poslovnih obaveza te omogućiti rodnu jednakost pri razvoju karijere i napredovanju.

Jednake mogućnosti profesionalnog razvoja i napredovanja

„HBOR već 25 godina uspješno posluje zahvaljujući stručnosti i visokoj profesionalnosti svojih zaposlenika što ne bi bilo moguće bez vođenja brige o usklađenosti privatnog i poslovnog života. Uključivanje u projekt MAMFORCE pomogao nam je da osvijestimo prakse koje se već provode u HBOR-u i pridonose pozitivnoj radnoj atmosferi te nas ohrabrio da ih zadržimo i dalje razvijamo.“ ističu iz HBOR-a. MAMFORCE Standard dodjeljuje se organizacijama koje uspješno organiziraju posao i radno okruženje uz poštovanje načela ravnoteže profesionalnog i privatnog života te jednakih mogućnosti profesionalnog razvoja i napredovanja.

Mogućnosti daljnjih poboljšanja

Organizacije prolaze neovisni postupak procjene postojećih politika upravljanja i radnih praksi kako bi dobile mjerljive pokazatelje svog sustava u odnosu na tržište i najbolje prakse. Temeljem procjene svaka organizacija dobije konkretne prijedloge za daljnja poboljšanja na kojima se radi kroz sljedećih dvanaest mjeseci. Nakon implementacije dobivenih prijedloga i revizije provedbe može se ostvariti puni MAMFORCE COMPANY Standard koji se zadržava dvije godine do ponovne procjene. Nositelj ovog projekta je Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a zajedno s HBOR-om ovom prilikom MAMFORCE standard dodijeljen je i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.