HBOR Naplata potraživanja i upravljanje financijskim rizicima, Vukovar, 22. 2. 2017.
HUP Osijek u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom ŽK Vukovar organizira seminar „Naplata potraživanja i upravljanje financijskim rizicima“ koji će se održati u srijedu 22. veljače 2017. godine s početkom u 11 sati u prostorijama HGK Županijske komore Vukovar, Zmajeva ulica 1, Vukovar.

Ciljevi predavanja:
  • upoznati vrijednost i obujam informacija dostupnih iz eksternog i internog okruženja, te načine njihovog korištenja u funkciji prevencije i minimalizacije rizike (segmentacija, komercijalni potencijali, bonitet, limiti i marže, upravljanje portfeljima kupaca, …);
  • steći uvid u postupke planiranja te organizaciju procesa i aktivnosti koji se provode pri naplati potraživanja i upravljanju likvidnošću;
  • instrumenti osiguranja plaćanja, tehnike i alati u naplati potraživanja  (kolaterali, osiguranje, factoring, …);
  • upoznati modele plaća i nagrađivanja ljudi kojima se kroz mjerenje učinkovitosti i motivaciju ljudi  djeluje na povećanje i ubrzanje priljeva od naplate potraživanja i optimiziraju troškovi.
Predavač je Nikola Nikšić, certificirani savjetnik za menadžment (CMC) licenciran pri ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes), ovlašteni procijenitelj poslovne izvrsnosti pri EFQM (European Foundation for Quality Management) i ovlašteni računovođa. Uz dugogodišnje radno iskustvo na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama, računovodstvom i kontrolingom te obavljajući poslove menadžerskog savjetovanja. Dobitnik je nagrade Primus 2012., za najboljeg poslovnog savjetnika u Republici Hrvatskoj na području strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja.

Prezentacija HBOR-ovih programa i programa osiguranja naplate izvoznih poslova

U okviru seminara kreditne programe HBOR-a za poduzetnike prezentirat će Boris Čagalj, voditelj HBOR Područnog ureda za Slavoniju i Baranju.

Uz kreditne programe za poduzetnike bit će predstavljeni i programi izvozno – kreditnog osiguranja, a prezentirat će ih Gabrijela Kupanovac, voditeljica Odjela kratkoročnog osiguranja i reosiguranja. Korištenjem ovih programa izvoznici štite svoju likvidnost jer HBOR izvozniku isplaćuje do 90% iznosa potraživanja ukoliko dođe do neplaćanja kupca iz inozemstva.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem prijavnice do ponedjeljka 20. veljače 2017. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr.