Inovativni proizvodi

Uz podršku HBOR-a danas smo prisutni diljem svijeta, a na HBOR računamo i u daljnjim planovima za proširenje.
Zvonimir Viduka, direktor
Altpro d.o.o.

 Ulaganja u istraživanja i razvoj ključna su za razvoj svih gospodarskih grana, a visok stupanj inovativnosti i diferencijacija osiguravaju visoku profitabilnost i povratak ulaganja, pri čemu je ključno da se inovativna otkrića i ideje pretvore u uspješne komercijalne proizvode.

 

U Hrvatskoj gotovo 50% ulaganja u istraživanje i razvoj dolazi iz privatnog sektora koji ulaganja u proizvodnju i komercijalizaciju svojih proizvoda mogu financirati povoljnim HBOR-ovim kreditima.

Cilj je povećati broj i kvalitetu novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.

 

Inovativni proizvodi na šest kontinenata

Društvo ALTPRO d.o.o.  od 1994. godine bavi se razvojem i proizvodnjom signalno-sigurnosne opreme za željeznička vozila i infrastrukturu.

 

Proizvodi više od 900 raznih uređaja, a s dvije niše kompletnih sigurnosnih sustava za željeznička vozila i infrastrukturu ALTPRO je trenutno jedan od nekoliko proizvođača te opreme u svijetu.

 

Zahvaljujući stalnom ulaganju u razvoj proizvoda i kvalitetu, njihovi proizvodi su ušli na tržišta 47 zemalja na šest kontinenata.

 

Svi proizvodi rezultat su vlastitog znanja i razvoja, a za svoje inovacije dobili su mnogobrojne nagrade na izložbama inovacija u Hrvatskoj i svijetu kao i najviša državna priznanja

 

ALTPRO je osnovao Zvonimir Viduka, uspješan inženjer i inovator:
„Uz pomoć HBOR-ovih sredstava 2011. godine otvorili smo prvi razvojno-inovacijski centar u jugoistočnoj Europi koji je omogućio realizaciju mnogih projekata u vezi sa sigurnosnim uređajima za željeznička vozila. Danas ove inovativne proizvode i sustave, također uz kreditna sredstva HBOR-a za pripremu izvoza i osiguranje izvoznih poslova, uspješno plasiramo na cijeli niz tržišta. Ponosan sam na uspjehe koje nižemo i u kojima nam je uvelike pomogao i HBOR. Na podršku HBOR-a računamo i u daljnjim planovima za proširenje kapaciteta koji su upravo u tijeku – ove godine planiramo otvoriti novi razvojno inovacijski centar za vozila.“