Radi negativnih posljedica koje će pandemija COVID – 19 imati na razinu gospodarske aktivnosti, za očekivati je kako će u ovoj godini veliki dio gospodarstvenika trebati dodatna sredstva kako bi očuvali likvidnost i radna mjesta.

 

Stoga je HBOR svojim klijentima kojima je kredit odobren izravno već omogućio moratorij u trajanju od 1. 4. 2020. do 30. 6. 2020., za neplaćene obveze dospjele od 1 .3. 2020. do 30. 6. 2020. Ako negativan utjecaj pandemije na gospodarstvo potraje dulje, postoji mogućnost produljenja razdoblja moratorija. Do sada je moratorij omogućen za više od tisuću klijenata HBOR-a koji su obaviješteni o ovoj mogućnosti.

 

Klijenti kojima je kredit HBOR-a odobren putem poslovnih banaka sa zahtjevom za moratorij trebaju se obratiti svojoj poslovnoj banci. HBOR je spreman podržati svaki zahtjev za moratorij klijenata kojima je kredit iz programa HBOR-a odobren putem poslovne banke ili modelom podjele rizika.

 

Reprogramiranje postojećih obveza

Klijentima je omogućeno i reprogramiranje postojećih kreditnih obveza prema HBOR-u. Reprogramom se može odobriti produljenje rokova korištenja, počeka i otplate kredita za šest mjeseci. Sa svakim klijentom individualno će se dogovarati reprogramiranje obveza sukladno njegovom otplatnom potencijalu. Zahtjev za reprogramiranje klijenti trebaju podnijeti poslovnoj banci ili HBOR-u, ovisno o načinu odobrenja postojećeg kredita.

možda će vas zanimati

MORATORIJ

Izravno odobreni krediti / izdane garancije Nakon inicijalno odobrenog moratorija na obveze koje dospijevaju do 30. 6. 2020., HBOR je svojim klijentima kojima je izravno...

Saznajte više

REPROGRAM POSTOJEĆIH KREDITA

KOME JE OVA MJERA NAMIJENJENA Reprogramiranje postojećih kreditnih obaveza omogućeno je svim korisnicima HBOR-ovih kredita koji su zbog epidemije COVID-19 u nemogućnosti provoditi planirane aktivnosti,...

Saznajte više

Investicije javnog sektora

Krediti za ulaganja poslovnih subjekata javnog sektora – jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (općine, gradovi i županije) te društava, ustanova i agencija u vlasništvu ili u većinskom vlasništvu JLP(R)S i/ili Republike Hrvatske.

Saznajte više