Radi negativnih posljedica koje će pandemija COVID – 19 imati na razinu gospodarske aktivnosti, za očekivati je kako će u ovoj godini veliki dio gospodarstvenika trebati dodatna sredstva kako bi očuvali likvidnost i radna mjesta.

 

Stoga je HBOR svojim klijentima kojima je kredit odobren izravno već omogućio moratorij u trajanju od 1. 4. 2020. do 30. 6. 2020., za neplaćene obveze dospjele od 1 .3. 2020. do 30. 6. 2020. Ako negativan utjecaj pandemije na gospodarstvo potraje dulje, postoji mogućnost produljenja razdoblja moratorija. Do sada je moratorij omogućen za više od tisuću klijenata HBOR-a koji su obaviješteni o ovoj mogućnosti.

 

Klijenti kojima je kredit HBOR-a odobren putem poslovnih banaka sa zahtjevom za moratorij trebaju se obratiti svojoj poslovnoj banci. HBOR je spreman podržati svaki zahtjev za moratorij klijenata kojima je kredit iz programa HBOR-a odobren putem poslovne banke ili modelom podjele rizika.

 

Reprogramiranje postojećih obveza

Klijentima je omogućeno i reprogramiranje postojećih kreditnih obveza prema HBOR-u. Reprogramom se može odobriti produljenje rokova korištenja, počeka i otplate kredita za šest mjeseci. Sa svakim klijentom individualno će se dogovarati reprogramiranje obveza sukladno njegovom otplatnom potencijalu. Zahtjev za reprogramiranje klijenti trebaju podnijeti poslovnoj banci ili HBOR-u, ovisno o načinu odobrenja postojećeg kredita.

možda će vas zanimati

MORATORIJ

Izravno odobreni krediti / izdane garancije HBOR je, kao prvu mjeru, svojim klijentima kojima je izravno odobren kredit ili izdana garancija, omogućio moratorij u trajanju...

Saznajte više

REPROGRAM POSTOJEĆIH KREDITA

KOME JE OVA MJERA NAMIJENJENA Reprogramiranje postojećih kreditnih obaveza omogućeno je svim korisnicima HBOR-ovih kredita koji su zbog pandemije virusa COVID - 19 u nemogućnosti...

Saznajte više

Investicije privatnog sektora

Krediti za ulaganja u osnovna sredstva s ciljem modernizacije poslovanja, uvođenja novih tehnologija, povećanja kapaciteta, ulaganja u istraživanje i razvoj i uvođenje novih proizvoda ili usluga, poticanja projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, turističkih kapaciteta i sadržaja te poticanja novog zapošljavanja.

Saznajte više