Koprivničko – križevačka županija – omogućeno beskamatno kreditiranje poduzetnika

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je Ugovor o poslovnoj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom kojim je omogućeno subvencioniranje kamatne stope do 2 postotna boda.

 

Zahvaljujući ovom ugovoru i osiguranoj subvenciji poduzetnici do 40 godina starosti, žene i početnici koji ulažu ili posluju na području Koprivničko-križevačke županije svoje će investicije moći beskamatno financirati, a pravo na beskamatno kreditiranje ostvarit će i veliki broj drugih poduzetnika. Naime, po programu kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika kamatne stope iznose do 2 posto te će biti u cijelosti  subvencionirane, dok se po programu Investicije privatnog sektora kreću između 1,3 i 3 posto što znači da će najviša kamatna stopa za poduzetnike iznositi 1 posto.

 

Subvencioniranje kamatne stope omogućeno je za prerađivačku industriju, proizvodnju električne energije, gospodarenje otpadom, građevinske radove, turizam i ugostiteljstvo, zdravstvene djelatnosti, socijalnu skrb, računalno programiranje, popravak računala, komunikacijske opreme, motornih vozila i predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo.

 

Potpisivanjem ugovora o subvencioniranom kreditiranju s HBOR-om, Križevačko-koprivnička županija pridružila se rastućoj skupini jedinica lokalne i područne samouprave koje svojim poduzetnicima omogućuju takve poticajne mjere, među kojima su Grad Prelog te Istarska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Zagrebačka županija.